A nap fotója – Az átnevelhetetlen

Fullajtár Andrea egy eltökélt, ám Putyin rezsimjével szemben védtelen orosz újságírónőt alakít a budapesti Katona legújabb bemutatójában.

Az előadás ajánlójából kiderül, hogy a darab valós történeten alapul: 2006. október 7-én, moszkvai otthona előtt meggyilkolták Anna Politkovszkaja újságírónőt. Politkovszkaja élesen bírálta az orosz vezetést az antidemokratikus kormányzás, a csecsen-orosz konfliktus háborúkkal történő rendezése, a csecsen terrorakciókra adott embertelen válaszlépések miatt. Soha egy pillanatra sem adta fel a küzdelmét egy demokratikusabb országért; sokak szerint politikai gyilkosság áldozata lett

                                     Fullajtár Andrea / Toldy Miklós előadásfotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

Stefano Massini, a kortárs olasz színház egyik legjelentősebb szerzője nem sokkal Anna Politkovszkaja halála után monodrámát írt az újságírónő cikkei és önéletrajzi feljegyzései alapján. Politkovszkaja utolsó munkája, az Orosz napló, 2018. végén Magyarországon is megjelent.

Az előadásban Fullajtár Andrea kelti életre az elszánt és bátor, ám a rezsimmel szemben mégis védtelen újságírónőt, aki hol tárgyilagosan, hol döbbenten, hol humorral és iróniával beszél az általa átéltekről és látottakról – olvasható a színlapon.

Az előadás dramaturgja és a darab műfordítója Török Tamara, a díszletek és a jelmezek Kálmán Eszter tervei alapján készültek, a darabot Pelsőczy Réka állította színpadra.

Az átnevelhetetlen című monodrámát február 22-én mutatták be a budapesti Katona József Színházban, a Sufniban.

süti beállítások módosítása