Testi vágyak és lelki kötődések a Pinceszínház két bemutatójában

Egy musicalen és egy romantikus vígjátékon keresztül találkozhatunk az egymás utáni vágyódás rövid és hosszú távú, nagyon is emberi képleteivel.

A tavasz a pillanatnyi testi vonzódást és a több évtizedre szóló lelki kötődés iránti vágyódást egyaránt felébresztheti bennünk. A Pinceszínház mindkét, a rövid és a hosszú távú egymás iránti áhítozást egyaránt színpadra állítja két tavaszi bemutató előadásában.

Hello again

A Hello again című musical Arthur Schnitzler  Körtánc című műve alapján íródott, és Michael John LaChiusa zenés átiratában látható a Pinceszínházban.

again.pngFekete Linda és Ember Márk az előadás próbáján (fotók forrása: Pinceszínház)

Egy utcalány egy katonával.... egy katona egy nővérrel.... egy nővér egy diákkal... egy diák egy feleséggel... egy feleség egy férjjel... egy férj egy sráccal... egy srác egy íróval... egy író egy színésznővel…
De mindegy is „hogy hol, hogy kit, hogy mért”, egy azonban biztos, hogy ezek a találkozások nem éppen horzsolásmentesek
– olvasható a színház ajánlójában.

Az előadás szereplői: Fekete Linda, Ember Márk, Némedi Árpád, Tóth Zsófia és Georgita Máté Dezső. A koreográfus Blaskó Borbála, a rendező Dicső Dániel. 

A musical február 28-án látható első alkalommal a Pinceszínházban. 

Még egyszer, veled, ugyanitt

Bernard Slade  Jövőre, veled, ugyanitt című vígjátékának folytatása Gulyás Hermann Sándor rendezésében kerül színpadra a Pinceszínházban. A Még egyszer, veled, ugyanitt című színműben a fiatal kor után ezúttal Doris és George érett kori, évente egyszeri találkozásaiba leshetünk be. 

tal.pngKocsó Gábor és Vándor Éva az előadás hangulatfotóján

Nem mindennapi szerelmük kiállta az idők próbáját. Öröm és bánat, születés és halál, betegség és egészség egyaránt szegélyezte kapcsolatuk rögös útját. Külön világban és más helyzetben zajló életük, évente egyszer, csupán egy hétvége erejéig kapcsolódik össze. Lehet, hogy ez kapcsolatuk tartósságának titka évtizedeken át? Az idő múlását azonban ők sem úszhatják meg – áll a színlapon.

A különös kapcsolat szereplőit Vándor Éva és Kocsó Gábor eleveníti meg.

A Még egyszer, veled, ugyanitt előadását március 6-án mutatják be a Pinceszínházban.

(Forrás: Pinceszínház)

süti beállítások módosítása