Keresztes Ildikó ötvenedszer bújik Edit Piaf bőrébe

A Turay Ida Színház ugyanis 50. alkalommal tűzi műsorra az énekesnő és Marcel Cerdan tragikus szerelméről szóló zenés darabot.

Edit Piaf életének több színpadi feldolgozását ismerhetjük. Lara De Mare darabja Marcel Serdannal való rövid, ám annál intenzívebb találkozására fókuszál. A hitét vesztett énekesnő ekkor már túl van egy megrázó gyermekkoron, több szerelmi csalódáson, ivásba és mulatozásba menekül a keserűség elől. Ekkor, 1947-ben lép be az életébe a profi bokszoló.

piaf.pngKeresztes Ildikó az előadásban (forrás: Turay Ida Színház)

Marcel újra megtanított élni. Megszabadított a keserűségtől és a kétségbeeséstől, amely testemet-lelkemet megmérgezte. Felfedeztette velem, hogy létezik jóság, derű, gyengédség. És felragyogott a világ” – vallotta erről a szerelemről Edit Piaf. Azonban ez az időszak nem tartott sokáig, mindössze két esztendeig.

De talán túl szép ez a szerelem… Annyira szép, hogy odafentről elrendelik a tragédiát. A Párizs - New York-i repülőgép 1949. október 27-én lezuhan az Azori-szigetek felett. És aznap este Edith Piaf a New York-i Versailles színpadán csak Marcel Cerdannak énekel... Két év. Nem több. Ennyi adatott nekik. De ebben megélték a teljességet” – olvasható az Égben maradt repülő előadásának színlapján.

Lara De Mare darabját Szurdi Miklós állította színpadra a Turay Ida Színházban, 2016-ban. A főbb szerepekben Keresztes Ildikó mellett Kurkó J. Kristóf, Hűvösvölgyi Ildikó és Topolcsányi Laura látható.

Az ötvenedik előadás március 7-én lesz a Turay Ida Színházban.

(Forrás: Turay Ida Színház)

süti beállítások módosítása