#maradjotthonnézzélszínházat

Március 30. és április 5. között is folytatódik a nagyváradi Szigligeti Színház #maradjotthonnézzélszínházat kampánya, amelynek célja, hogy a teátrum a járványügyi helyzet alatt is tartsa a kapcsolatot közönségével és korábbi előadásfelvételekkel örvendeztesse meg a nézőket.

A március 15-én indult kezdeményezés kapcsán immár nyolc előadás – köztük a Szigligeti Társulat, a Nagyvárad Táncegyüttes és a Lilliput Társulat – felvételét tette közzé a nagyváradi színház, többek között olyan közönségsikernek örvendő alkotásokat, mint a Liliomfi, a Buborékok vagy éppen a Nagyvárosi bujdosók című táncelőadás.

senkimadara.jpeg

Senki madara

Március 23-án indult és március 31-én fejeződik be az az online regényfolyam, amelyet Novák Eszter művészeti vezető koordinálása alatt hoztak létre a Szigligeti Társulat művészei: a nevezett időszakban Nagy Endre Egy város regénye című, a századelős Nagyvárad legendáit feldolgozó művét olvasta fel az együttes kilenc színművésze. Április 1-én, szerdán, az iskolásokra és pedagógusokra gondolva, Toldi című előadását tűzi műsorára a Lilliput Társulat: az Arany János elbeszélő költeményéből készült színpadi adaptációt Bartal Kiss Rita rendezte. Április 3-án, pénteken a Szabó T. Anna regényéből készült Senki madara című táncelőadást láthatják a nézők, amelyet 2018-ban mutatott be a Nagyvárad Táncegyüttes Tóth Tünde rendezésében. Április 5-én, vasárnap a dráMÁzat drámapályázat Kapufa és öngól című győztes színművéből készült előadást láthatják az érdeklődők; Körmöczi-Kriván Péter művét Tasnádi-Sáhy Péter rendezte.

kapufaesongol.jpg

Kapufa és öngól

Az előadások a társulatok, illetve a színház Facebook-oldalain, valamint a Szigligeti Színház Youtube-csatornáján lesznek elérhetők, a színházi kényszerszünet teljes ideje alatt.

További infó: http://www.szigligeti.ro/index

süti beállítások módosítása