Szűcs Nellinek ítélték idén a Szeleczky Zita emlékgyűrűt

A hagyományokhoz híven a Nemzeti Színház ad otthont az évente megrendezésre kerülő Versünnep Fesztivál döntőjének, ünnepelve a Magyar Költészet Napját.

A döntőre idén április 5-én került volna sor, azonban a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt sajnos ez az ünnepi esemény is elmaradt. A Versünnep Döntőjén, került volna sor a Szeleczky Zita Alapítvány által odaítélt Szeleczky-gyűrű ünnepélyes átadására. A Szeleczky Zita emlékgyűrűt 2020-ban, egyhangú szavazat alapján, a zsűri Szűcs Nellinek, a Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas, Érdemes Művészének ítélte oda.

fedak_eorifoto-5836.jpg

Szűcs Nelli a Fedák Sári életét bemutató önálló estjében | Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Az arany pecsétgyűrűt Négyessy Nedda iparművész, az Alapítvány elnöke tervezte, rajta Szeleczky Zita aláírása, belső oldalán pedig a száműzetés jelképeként a csodaszarvas kettétört agancsa. Az Emlékgyűrű odaítéléséről az Alapítvány és a Nemzeti Színház két-két tagjából álló zsűri dönt, kiegészülve az előző évi díjazottal, aki jelen esetben az azóta Jászai Mari-díjjal is kitüntetett Bakos-Kiss Gábor színművész volt.

A gyűrű átadásának időpontjáról, a vírus miatt kialakult helyzethez igazodva, a Szeleczky Zita Alapítvány és a Nemzeti Színház később dönt.

 

Forrás: Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása