Klakker - új, független társulat a magyar színházi palettán

A Klakker Társulás egy független színházi műhely, amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatói hoztak létre idén áprilisban, Darvasi Áron vezetésével.

A társulat célja olyan produkciók létrehozása, amelyek mély elemzéseken és közös gondolkodáson alapulnak, s nem utolsósorban, amelyekben szabad kísérletezés folyhat mindenféle kényszer nélkül.

az_amphitryon_diszlete.jpg

Az Amphitryon díszlete
 

Első közös előadásukat, mely elindította a gondolkodást a színművészekben az önálló társulat létrehozására, már láthatta a közönség az Ódry Színpadon. 2019 március 24-én mutatták be az Amphitryon (Moliere-Kleist) című előadást Darvasi Áron rendezésében. Az előadás szereplői (az akkor) negyedéves színművész hallgatók (Antóci Dorottya, Márkus Luca, Rudolf Szonja, Dino Benjamin, Ertl Zsombor, Kovács Máté), valamint Bordás Roland - meghívott művész (a Nemzeti Színház színművésze). Az előadás a Színház- és Filmművészeti Egyetem egyik leglátogatottabb előadása lett. Meghívást kapott a POSZT-ra, a Művészetek Völgyébe, a THEALTER-re, a Szentendrei Teátrumba, valamint a FACT-on (Festival Arts Cinema Theatre) képviselhette a Színház- és Filmművészeti Egyetemet.

klakker.png

A Klakker Társulás tervei között szerepel, hogy tovább játssza az Amphitryon című előadást, az egyetem falain kívül, valamint új bemutatóval jelentkezzen a 2020/2021-es évadban. A következő előadás terve egyelőre kulisszatitok, ahogy a társulat tagjai is. A társulat bemutatkozóit a Klakker Társulás Facebook-oldalán olvashatja a közönség, minden nap új színművész mutatkozik be.
 

Fiatal, pályakezdő színházcsinálókként fontosnak tartjuk, hogy megpróbáljunk olyan utánpótlást biztosítani a szakmánknak, amelyben az együtt létrehozott előadásink újfajta és izgalmas elképzeléseket, mélységet és tehetséget sugároznak, ezáltal közelebb hozva és megszerettetve a színházat a most felnövő fiatal generációval. Tudjuk, hogy ilyen fiatalon s ilyen frissen alakulva még sok tanulnivaló vár ránk, még sokat kell tapasztalnunk. Ezzel a tudattal, úgy érezzük, hogy készen állunk és belevágunk.

süti beállítások módosítása