Utcaszínház a szobából - elindult az Élő báb-stream-ház

Az Élő báb-stream-ház egy online színházterem, ahová bárki beülhet - csak küldenie kell magáról egy fotót.

Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel, a Csokonai Színház színészei online lakásszínházat rendeztek be a Vojtina Bábszínház lakás-próbatermében, ahonnan egyenes adásban közvetítik előadásaikat. Majdnem minden a rendelkezésükre áll: ott vannak ők ketten, az előadások díszletei és bábjai, egy kis tér, ahol egy családi színház éppen elfér. De hiányzik az élő kapcsolat azokkal, akiknek az előadás szól. Ezért nézőiktől azt kérik, küldjenek magukról egy fotót, ami kikerülhet a nézőtérre, hogy a színészek is érezzék a jelenlétüket.

bab-stream-haz2.jpg

Takács Dániel és Lehőcz Zsuzsa


Az Élő báb-stream-ház online színháztermét az Objekt Projekt csapata, azaz Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel, valamint a Magamura Alkotóműhely alapítója, Boráros Szilárd Takács Balázs Istvánnal közösen rendezték be. Kezdeményezésük azért különleges, mert megőrzi a színház élő varázsát (nem korábban készült felvételeket osztanak meg, hanem eljátsszák az előadást azoknak, akik nézik), és megpróbálja megtartani a kapcsolatot a nézőkkel. Mindezt a házi videózás technikai szintjén valósítják meg, ami véletlenszerűségével teszi megismételhetetlenné az előadás pillanatait.

bab-stream-haz3.jpg

Az előadásokat a szobájukban játsszák el, onnan közvetítik majd élőben minden második héten, szombat délutánonként, de legelőször április 25-én szombat délután 5 órakor: percegnek a lámpák, beülnek a nézők a képernyők elé, lemennek a fények és elkezdődik az előadás: ITT ÉS MOST!

A fotókat a babstreamhaz@gmail.com e-mail címre várják!

További infó erre!

 

süti beállítások módosítása