Lear a neten

A debreceni Csokonai Színház újabb remek darabot oszt meg a kényszerűségből otthon ragadt közönséggel; közzéteszi Shakespeare Lear című drámáját.

Április 24-én pénteken 18 órakor újabb előadása videofelvételét teszi közzé a Csokonai Színház saját Facebook-oldalán: Shakespeare Lear című drámáját, melyről az MTVA készített televíziós felvételt 2019. szeptember 2-án a Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján.

lear-13.jpg

Fotó: Máthé András

A debreceni Lear egyik különlegessége, hogy a címszerepet, Britannia királyát női előadóművész, Ráckevei Anna játssza. Ilja Bocsarnikovsz, a darab rendezői koncepciójáról azt mondta, hogy nem a politikai vonulatra koncentrált, a hatalom nem politikai élre kihegyezve jelenik meg a színpadon.

Számomra a Lear, mint mindig minden darab, az emberről és az emberi viszonyokról szól. Bármelyik században játszódó darabról beszélünk, bármilyen körülmények közé helyezett figurákról, mindig ez a legizgalmasabb probléma számomra. Ahogy a Learben is: az, hogy milyen gyengék vagyunk és mennyire képtelenek arra, hogy legyőzzük a bennünk élő démonokat.

Az előadásban nyújtott alakításáért Ráckevei Anna a legjobb női alakítás díját vehette át a fesztivál zsűrijétől. 

Közvetítés itt, további infó erre!

 

süti beállítások módosítása