Június 3-ig lehet szavazni a StageHive-on a művészek kreatív videóira

Színes műfaji kínálat várja a szavazókat a StageHive videópályázatának felületén, ahova eddig huszonnégy egyéni alkotó és csapat töltötte fel a 2020/21-es évadban megvalósuló produkciójának kreatív bemutatkozó videóját.

Pantomim, klasszikus zene korhű hangszerekkel, mesebábok, színházi fotózás, musicalelőadás, balettgála, modern tánc, prózai előadás – mindnek az a célja, hogy elnyerje a szavazók tetszését.

A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került alkotók, intézmények, előadó-művészeti projektek támogatására hirdette meg 800.000 forint összdíjazású pályázatát a StageHive. A beküldött anyagokkal elsősorban a közönség szívét és figyelmét kell megnyerni, hiszen ők döntenek az 500.000 forintos fődíj sorsáról. A nézők egészen június 3. éjfélig tudnak majd voksolni, június 4-én pedig kiderül, kik kapják a két díjat.

stagehive_video_pa_lya_zat.jpg

A közönség szavazatai alapján kiosztott nyeremény mellett 300.000 forintot ítél meg a szakmai zsűri, vagyis Fullajtár Andrea, a Katona József Színház színművésze, Novák Péter kultúrmunkás és Zsoldos Dávid, a Papageno alapítója az általuk legjobbnak tartott pályázónak.

A közönségszavazás ugyan elindult, az alkotóknak azonban továbbra is lehetőségük nyílik a videók közzétételére a pályázat teljes ideje alatt. Az Európán átívelő, előadó-művészeti közösségi platformként működő StageHive olyan magyar nyelvű, magyarországi vagy határon túli produkciók bemutatkozó videóit várja, melyek a 2020/2021-es évadban valósulnak meg. Színházi, zenei, tánc- és cirkuszi műfajokban egyaránt lehet pályázni. Részletes nevezési feltételek ITT olvashatók.

 

süti beállítások módosítása