Új bemutatóra készül a Veszprémi Petőfi Színház

Megtartották a következő évad első nagyszínházi előadásának olvasópróbáját néhány napja a Veszprémi Petőfi Színházban. Az Egy csók és más semmi című operettet októberben láthatja a közönség.

Ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a tervezett szabadtéri előadásainkat és újraindulhasson a színház, óvatosnak kell lennünk” - hangsúlyozta az olvasópróba elején Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a színház igazgatója. Mint elmondta, ennek érdekében fokozottan figyelni kell a távolságtartásra, fertőtlenítésre, de ezt a célt szolgálja a beléptetés előtti lázmérés is.

egy_csok_es_mas_semmi_olvasoproba1_forras_veszpremi_petofi_szinhaz.jpg

 

A tervezettekhez képest egy hónappal később rajtolt el az új produkció előkészülete a veszélyhelyzet miatt, de ez nem befolyásolja a bemutató időpontját. „Kényszerűen előrejött a nyári szünet, így most a következő hónapokat kitöltik az elmaradt előadások pótlásai. Huszonegyezer bérletesünktől kaptunk hitelt. Úgy lesz kerek gazdaságilag az év, ha törlesztjük az előadásainkat a hűséges nézőink felé” – fogalmazott Oberfrank Pál.

Lendvai Zoltán rendező elárulta, hogy az eredeti darabot állítják színpadra, hiszen sikerült megszerezni a régi kottát. Ez azt jelenti, hogy olyan dalok is felcsendülnek majd a színpadon, melyek még nem hangzottak el hazai színházban. Az Egy csók és más semmi zenés komédiát Halász Imre írta, zenéjét Békeffi István verseire Eisemann Mihály komponálta. A darab fő mondanivalója, hogy az igaz szerelem legyőzhetetlen. Ha nem is egyenes az út, végül néha beteljesül. Küzdelmek, könnyek, végzetes erők kísérik a párokat a végső beteljesedésig. Vannak számítók, haszonlesők, gyávák és balekok, ártatlanok és szeretnivaló bájos segítők, míg ki-ki révbe ér, megtalálja az áhított, lázasan keresett boldogságot, a vágyott csókokat. És a zene szól, a történet tehetségesen járja útját, mert a szerzők a legnagyobbak közül valók.

 

a_szinhazterem_nezotere_forras_veszpremi_petofi_szinhaz.jpg

A fentieken túl az országban először, külön engedéllyel, a Veszprémi Petőfi Színházban tartottak teszt üzemmódban beltéri színházi előadást, június 16-án 19 órától Ivan Menchell Sírpiknik című komédiáját láthatták a nézők. A színház vezetése fokozatosan, lépcsőzetesen növeli a nézőszámot a színházteremben és a fokozatosság elvét alkalmazza az újranyitással kapcsolatban. A nézőtéren a színház munkatársai pontosan kimérték a másfél méteres távolságokat és zöld szalagokkal látták el zsöllyéket. A nézőtéri büfé változatlanul a színház előtti szabadtéren működik, a közönséget az előadás előtt 15 perccel engedik be a színház épületébe, a beléptetés előtt ellenőrzik a nézők testhőmérsékletét, az előadás előtt és a szünetben pedig légfertőtlenítést végeznek a nézőtéren. Az épületben maszk használatát ajánlják. Folytatódik a Sírpiknik és a Pillangó című előadások további pótlása is.

További infó erre!

 

süti beállítások módosítása