Pénteken ismét online vetítés a Vörösmarty Színházban

Hétvégre újra online programot kínál a Vörösmarty Színház, a Facebookon és Youtube-csatornájukon július 3-án, pénteken, este hét órától vetítik Szabó Magda Régimódi történet című művéből készült előadást.

A Tasnádi Csaba által rendezett történet visszarepít a múltba, ahol hasonló problémákkal küzdöttek Szabó Magda hősei, mint a mostaniak, csak szebb ruhákban. Az 1830-as évektől követi nyomon négy nemzedék életét, egy család történetét: tele fájdalommal, szeretettel, együttléttel, különválással.

regimodi01.jpg

Egy női történet, amelyben a kislányok süldő lányokká nőnek, szerelembe esnek, kiábrándulnak, férjhez mennek, anyává válnak. Olyan nők története ez, akiket arra rendelt az élet, hogy saját lábukra álljanak, és kezükbe vegyék sorsuk irányítását. Olyan anyáké, akik harcolnak egymással, a világgal, családjuk tagjaival, és minden erejükkel küzdenek a fennmaradásért. Hogy legyen, aki elmeséli majd a történetet…

regimodi03.jpg

Tasnádi Csaba rendező szerint a pergő, változatos és szép, de hétköznapi nyelven megírt jelenetek sorának valószínűleg az a sikere, hogy nem kényszerít direkt módon se érzelmi, se racionális állásfoglalásra, de gondolkodásra sarkall, és könnyed eleganciával hat értelmünkre és érzelmeinkre: „Szabó Magda története egy briliánsan megírt sztori, egy nemes szappanopera, ami nem felületes, nem piszlicsáré és pimf, hanem igen fontos kérdésekkel foglalkozik, ettől élő. Olyan problémákat boncolgat, amelyek nem korhoz kötöttek, például az emancipáció kérdése, nő-férfi viszony, a családi és társadalmi elvárásoknak való megfelelési kényszer, előítéletek, szokások megalapozottsága, tarthatósága, életrevalósága, az idő kerekének megállíthatósága, szexualitás, szexuális szabadosság, elfojtások, és hogy meddig terjed az individuum szabadsága, mi az a pont, amikor fejet kell hajtani a mikro- és makroközösség akaratának.

Az online előadás július 3-án, pénteken 19 órától 48 órán keresztül lesz elérhető.


Szereplők: Varga Mária, Ballér Bianka, Kuna Károly, Varga Lili, Lábodi Ádám, Kerkay Rita, Varga Gabriella, Závodszky Noémi, Váradi Eszter Sára, Palla Szabina, Soltész Rita, Nagy Péter, Sághy Tamás, Tűzkő Sándor, Juhász Illés, Kozáry Ferenc, Kelemen István és Kricsár Kamill

További infó erre!

 

süti beállítások módosítása