Különleges találkozások Zsámbékon

Dalok és versek, próza és líra, színészek, zenészek, költők, írók és a közönség, a jelen és a múlt, különböző évtizedek és évszázadok szellemisége találkozik Zsámbékon hétről hétre.

A közönség éppen annyira szereti ezeket az estéket, mint a művész, hiszen Zsámbékon a színpad ritka találkozások helye. A Kedves Zsámbék sorozatban Seres Tamás rendező előszeretettel válogat egy estére olyan művészeket, akik nem játszanak rendszeresen együtt. Hogy fér össze Janus Pannonius és Lovasi András? Hogyan „adja egymásnak a kilincset” Vörösmarty Mihály, Faludy György és Térey János? Néha meglepően kortárs a középkori és sokszor meglepően klasszikus a kortárs, egy az állandó: a szellem, a szerelem, a hit és
mindazok az emberi értékek és érzelmek, amiért egyáltalán tollat ragadni érdemes, akár a múlt században, akár most, vagy félévezrede.

A Zichy-kastély monumentális épületének udvara tökéletes főhelyszín a nyári színház előadásaihoz. A színház előtt egy kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők az iskolaként működő kastély Takács Menyhért galériájában: Zilahy Zoltán szobrászművész rajzait.

Az eddigi előadások fotóiból egy válogatás itt érhető el.

 

fekete_wunderlich_borbely_begi_fbcover-768x402.jpg

A Kedves Zsámbék sorozatban legközelebb Fekete Ernő, Wunderlich József és Borbély Alexandra lesz a vendég, zenél Lotfi Begi. Érkezik majd Trill Zsolt, Csákányi Eszter és Vecsei H. Miklós is Járai Márkkal az Ételekről, a borokról, a gasztronómiáról értekeznek. Lesznek kész produkciók is, melyek beveszik a zsámbéki színpadot, mint Mácsai Pál Örkény egypercesei Lukács Miklós cimbalommuzsikájával, az Egypercesek száz percben, vagy a Szívárványék Vecsei H. Miklós és Szabó Balázs Pilinszky-estje. Kollár-Klemencz László zenekarával az Ég az erdőt hozza, Kamarás Iván pedig idén Egy fess pesti estét hoz zenekarával a Matyi Kultúrbisztró színpadára, végül HOBO teszi fel az i-re a pontot Halj meg és nagy leszel című koncertjével a Romtemplomnál.

További infó erre!

 

süti beállítások módosítása