Nexxt a Krétakörtől - Udvaros, Mucsi és Bodó egy előadásban

A Színház.hu és a Krétakör videósorozatának következő részében bemutatjuk a Schilling Árpád rendezte Nexxt-et, melyet a Krétakör Színház a Bárkában mutatott be. A darabot Tasnádi István írta, főbb szerepekben Udvaros Dorottyát, Mucsi Zoltánt és Bodó Viktort láthatják.

Tasnádi István: NEXXT – Frau Plastic Chicken Show 

Krétakör produkció a Bárka Színházban

Bemutató: 2000. október 13.

Szereplők: Udvaros Dorottya, Mucsi Zoltán, Bodó Viktor, Terhes Sándor, Bánki Gergely, Láng Annamária, Péterfy Borbála, Csányi Sándor, Nagy Zsolt, Pokorny Lia, Sárosdi Lilla, Vinnai András, Rácz Gábor, Pálóczy Tivadar

Operatőr: Nagy András, Díszlet: Ágh Márton, Jelmez: Varga Klára, Zene: Monori András, Koreográfus: Magyar Éva, Fény: Bányai Tamás, Asszisztens: Erős Balázs, Rendező: Schilling Árpád

A produkcióról:

A 2001-es Avignoni Fesztivál megrendelésére készülő produkció, amelyet a dél- franciaországi fesztiválon éppen 11 évvel ezelőtt, július 23-án mutattak be. A különböző reality- és talkshow műsorok világát megelőlegező előadás a korban szokatlan nyíltsággal és ironiával mutatta meg a médiában megjelenő agressziót. Mind hazai mind a francia előadásokat botrányok övezték. Az előadással párhuzamosan film is készült az anyagból ugyanezzel a címmel. Ez a felvétel a Bárka Színházban készült.

A kritikákból:

Könnyedén zsonglőrködve a műfajokkal, a Krétakör Színház enfant terrible-jei állandó ingázásban játszanak a színpad és a képernyő, a színházi előadás és a filmes show között. Ez a tornádó-erejű alkotás a humor és a horror végleteiig megy el, hogy leleplezze az ostobaságot és a manipulációt.

Daniel Carraz, La Provence, 2001. július 23.

Lenyűgöző a vitathatatlan szarkasztikus ereje ennek a látványos előadásnak, amelyet mesteri kézzel hangszerelt meg Schilling Árpád, és amelyet sugárzó intelligenciával és vitalitással adtak elő a színészek, folyamatosan a közönségnek játszva, mint a színházban, és ugyanakkor az őket folytonosan követő kameráknak is, mint a televízióban.

Armelle Héliot, Le Figaro, 2001. július 23.

Nem volt még olyan előadás szép hazánkban, amelyről ennyit beszéltek volna már születése előtt, mint a Nexxtről.

Kántor Árpád: Show Chicken, Relax! Magazin

Király volt az előadás. Kontroverzális, szórakoztató, meghökkentő, erőszakos, véres, tanulságos, egyszóval: majdnem tökéletes 21. századi színház.

egy néző a nexxt.hu vendégkönyvében

Fotók az előadásról:

P_34

1.

1_8

2.

1_14

3.

1_29

4.

2_13a

5.

2_35a

6.

4_30

7.

4_32

8.

Forrás: Színház.hu, Krétakör



süti beállítások módosítása