Oberfrank Pál marad a veszprémi színház igazgatója

Oberfrank Pál marad a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, a teátrumot öt éve vezető Jászai Mari-díjas színművésznek újabb ciklusra szavazott bizalmat a város közgyűlése csütörtökön.

 

oberfrank

 

A jelen levő képviselők többségi szavazatával, egy tartózkodás mellett meghozott döntés értelmében Oberfrank Pál új mandátuma 2015. február 1-től újabb öt évre szól.

Oberfrank Pál egyedüliként pályázott a Veszprémi Petőfi Színház vezetésére és mint azt az MTI kérdésére elmondta, legfontosabb feladatának tartja, hogy az előadásokkal az emberekhez szóljanak. Úgy fogalmazott, egy megyei jogú városban népszínházat kell csinálni, amelyben mindenféle műfajnak helye van.

Szeretnék továbbra is a közönséghez szólni, hiszen ők a legfontosabbak. Mellettük fontos, hogy dolgozóink minél jobb körülmények közt tudják végezni a szakmai munkát és legyen arra forrás, hogy fejleszteni tudjunk – hangsúlyozta Oberfrank Pál. Hozzátette: az elkövetkezendő öt évben komoly minőségi változást szeretne a technikai körülményekben. 

A repertoárról kiemelte, „ma Magyarországon a kortárs drámák közül nagyon nehéz olyat találni, amivel nagyon érvényesen meg lehet szólítani a nézőt, különösképpen a veszprémi nézőt, aki rendkívül igényes. Nem szeretnék rajtuk kísérletezni, ezért inkább nyúlunk a már bizonyított értékekhez”

Az igazgató célként fogalmazta meg a fiatalok felé történő nyitást, a gyermekes családok és az egyetemisták elérését, mert ők lesznek a jövő közönsége. Oberfrank Pál kiemelte, hogy a társművészeteknek is teret kíván adni. 

A Veszprémi Petőfi Színház bérleteseinek száma Oberfrank Pál kinevezése óta 11 ezerről 17 ezerre növekedett, a nézőszám stabilan 80-90 ezer körül mozog. 

süti beállítások módosítása