Ismét Európa legjobbjai közé válogatták a Hodworks előadását

A HODWORKS társulatot legújabb, A halandóság feltételei című darabjával meghívták az Aerowaves Spring Forward fesztiválra, amelyet április 17. és 19. között rendeznek meg Barcelonában.

A fesztivál zsűrije idén 449 táncelőadás közül választotta be a Hodworks produkcióját a húsz legjobbnak ítélt előadás közé - olvasható a társulat közleményében.

 

A magyar kortárstánc merész, a korlátokat folytonosan megkérdőjelező koreográfusaként ismert Hód Adrienn tavaly szeptemberben jelentkezett A halandóság feltételei című darabbal, amelyet április 30-án láthat ismét a magyar közönség a MU Színházban.

 halandóság

A halandóság feltételei (fotó: Andi Bancic)

 

A kétszeres Lábán Rudolf-díjas Hodworks tavaly a Pirkad, 2012-ben a Basse danse című darabjával szerepelt az európai kortárstánc-szcéna legnevesebb éves mustrájaként számon tartott fesztiválon.

 

A halandóság feltételei című darabban a táncosok - Marcio Canabarro, Cuhorka Emese, Garai Júlia, Molnár Csaba - új előadói szerepekben jelennek meg, a klasszikus zenei háttérhez olykor igazodó, máskor azzal szembemenő szituatív jelenetekben.

 

Eközben a határtalanság keresése, a korlátoktól való szabadulás, a testiség, a meztelenség kérdései továbbra is a koreográfusi törekvés középpontjában állnak. A Szabó-Székely Ármin dramaturggal folytatott közös munka révén megszületett előadás jelmezei túlmutatnak funkciójukon: díszletté és kellékké alakulnak.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása