Pappa Pia - Zenés mozi készül Szabó Kimmel Tamással

Pappa Pia címmel romantikus, zenés szórakoztató film készül Csupó Gábor rendezésében; a forgatás tíz héten át, szeptember közepéig tart 12 helyszínen.

 

A filmben a 70-es, 80-as évek zenei világa jelenik meg, a korszak ikonikus magyar slágerei hallhatók. A dalokat eredeti szövegekkel, mai formában dolgozták fel - mondta el Csupó Gábor a film forgatásán tartott hétfői sajtótájékoztatón. A római-parti csónakház körül bonyolódó történetben Szabó Kimmel Tamás, Nagy Feró, Ostorházi Bernadett, Stohl András, Kováts Vera, Kocsis Dénes, Reviczky Gábor, Miller Dávid, Mózes András, Zsurzs Kati, Szabó Simon, Dobó Kata és Molnár Piroska is játszik.


A forgatókönyvet Divinyi Réka (Csak szex és más semmi, Kaméleon, Veszettek) jegyzi, a film zenéje Rakonczai Viktor és Kozma Kata munkája, a látványtervező Szabolcs János, az operatőr Tóth Zsolt. A producer Kálomista Gábor és Tőzsér Attila. A forgatás júliusban kezdődött, a jövő hét végén érnek a film feléhez, a 25. forgatási naphoz. Csupó Gábor szerint a filmmusicalt 2017 második felében mutatják be. 

 

 pappa

 

A történet főszereplője Tomi, a kallódó fiatal zenész (Szabó Kimmel Tamás), akit kiöregedett rockzenész nagyapja (Nagy Feró) arra kér, segítsen neki megtartani csónakházát, amelyet banki adóssága miatt elárverezés fenyeget.


Kálomista Gábor az MTI-nek elmondta: az 50 napos forgatást a terveik szerint szeptember közepéig fejezik be. A forgatás fővárosi helyszíneken zajlik, a Duna-parti főhelyszínen épített díszletekben dolgoznak, emellett a belvárosban lakásokban forgattak. "Nagyon szeretek filmet csinálni a közönségnek" - mondta, hozzátéve: az ilyen történetek - amelyekhez hasonlók világszerte készülnek ma - mindig megállják a helyüket.

 

A producer elárulta, Csupó Gáborral régi vágyuk együtt dolgozni. Felidézte: a rendezővel már korábban készítettek együtt egy animációs filmet Immigrants címmel, a stáb további tagjai mind régi kollégái, Divinyi Rékával is több filmet készített együtt. Hozzá tette, a filmben a zenéket dramaturgiai elemként használják, a dalok szövege pedig a forgatókönyv részeként gördíti előbbre a cselekményt. A Mamma Mia! című filmre hajazó címről elmondta: a Pappa Pia szójáték adta magát, és ez a film is hasonló életérzést adhat majd vissza. Tájékoztatása szerint a Magyar Nemzeti Filmalaptól 1 milliárd 30 millió forint támogatást kaptak a filmhez, amely a Zene nélkül Kft. gyártásában készül.

 

Csupó Gábor nevéhez olyan produkciók fűződnek, mint A Simpson család, a Híd Terabithia földjére vagy a Holdhercegnő. A rendező vezetésével dolgozó stáb a statisztérián és a szereplőkön kívül átlagosan 130 tagból áll. A fordulatos történetben a néző romantikával, szerelemmel, generációs problémákkal, színes, vidám karakterekkel, zenével, énekkel és tánccal, kapzsi, gonosz gengszterekkel, éneklő részegekkel, okos, szexi csajokkal találkozhat - hangzott el a sajtótájékoztatón. A látványos képi világ megteremtéséhez a stáb főképp a Duna-parton és a folyón forgat. A színészek munkáját kaszkadőrök is segítik, a zenés, koreografált jelenetekben számos statiszta és táncos dolgozik.

 

Rakonczai Viktor zeneszerző elmondta: a filmben körülbelül 20 dal hangzik el, új hangszereléssel, többek között a Zene nélkül mit érek én?, a Miú-mi újság? és a Homok a szélben című szám, emellett egy új dalt is írt a filmhez. A dalszerzők között Szenes Ivántól Szikora Róberten át a Pásztor-Jakab-Hatvani trióig számos alkotó megtalálható.


MTI

 

süti beállítások módosítása