Balett + Kőszegi Ákos Kecskeméten

A Kecskeméti City Balett táncelőadásában a próza, a zene és a tánc kapcsolódik egybe egy kerekes székes ember fantáziáján keresztül.


A KCB Balett + sorozatának következő állomása a képzelet világába kalauzol minket. A történet egy olyan férfit állít középpontba, aki mozgásképtelenné válik; reménytelen helyzetében igyekszik eltávolodni a szomorú valóságtól, és inkább kivetülő vágyai képi világába menekül. Hogyan kapcsolódik össze a képzelet és a valóság? Mibe kapaszkodhat az ember, ha saját teste hagyja cserben? És miként képes a fantáziánk átsegíteni korlátainkon?

_awp5221-horz.jpgBarta Dóra és Kőszegi Ákos (fotók: Walter Péter)

Ezúttal más megvilágításba kerül a színház és a tánc kapcsolata: a próza és a zene úgy kapaszkodik össze, ahogy a valóság és a fantázia, vagyis a mozdulatlanság és a mozgás; hogy végül szokatlan tánc-színház jöhessen létre.

Barta Dóra rendezésében és koreográfiájában Barta Dóra, Katonka Zoltán és Kőszegi Ákos szerepel. A Balett + Kőszegi Ákos című előadás legközelebb ma este látható Kecskeméten, a kecskeméti Katona József Színház Kelemen László Kamaraszínházában.

_awp4911.jpgKatonka Zoltán, Kőszegi Ákos és Barta Dóra

(Forrás: Katona József Színház, Kecskemét)

süti beállítások módosítása