Bodó Viktor idei egyetlen hazai előadása készül az Átriumban

Január 3-án tartották a Kultúrbrigád és az Átrium következő bemutatójának, Mózsik Imre és Bodó Viktor A Krakken művelet című darabjának olvasópróbáját. 

Az előadás rendezője, az utóbbi években főként német nyelvterületen dolgozó Bodó Viktor elmondta: nagyon örül, hogy ezúttal nincs szüksége tolmácsra, és végre ismét Magyarországon rendezhet, magyar színészekkel, magyar nyelven. Mint mondta, ez lehetőséget ad arra, hogy a nyelvek és kultúrák közti különbözőségéből adódó tapasztalatait is felhasználja, és a nyelvvel való játék adja az előadás egyik fő humorforrását. A darab egy része ugyanis a színhelyül választott képzeletbeli ország nyelvén játszódik, amihez a szerzők egyedi nyelvet dolgoztak ki, nyelvtani alapvetésekkel és szótárral. 

krakken_egyutt.jpgLázár Kati és Gyabronka József az olvasópróbán (fotók: Mészáros Csaba)

A történet szerint egy miniszter külföldre utazik, mert a világkiállításon országának egy gigantikus méretű Holdat kell bemutatnia. Mivel a projektvezető eltűnt, neki kell beugrania, hogy minden simán menjen a kiállításon, ahol tekintélyes nemzetközi delegáció előtt kell helytállni. Ám érkezésekor azt tapasztalja, hogy minden tele van homokkal és sárral, akadozik az áramellátás, a munkások valami egészen elképesztő és érthetetlen nyelven kommunikálnak, tolmács nincs sehol, térerő, net nuku. Mint kiderül, a városra lecsapott a Krakken nevű jelenség, ami egy homokvihar, de a helyi kultúrában ez egy mítikus jelentőségű homokszörny, homokpolip, ami bizonyos tisztátalan cselekedetek büntetéseként zúdul az érintettekre. 

                  Az olvasópróba képei a fotóra kattintva tekinthetőek meg!

A „pszicho-thriller-krimi-komédia” műfajú előadás főbb szerepeiben Gyabronka József, Bálint András, Molnár Piroska, Lázár Kati, Fehér Balázs Benő, Némedi Árpád, Lugosi György, Kurta Niké, Dékány Barnabás és Rainer-Micsinyei Nóra lesz látható, a díszletet Schnábel Zita, a jelmezeket Tihanyi Ildi tervezi. Az ősbemutatóra március 3-án kerül sor, a jegyek már kaphatók. 

(Forrás: Átrium)

Kapcsolódó cikkek

Alföldi Róbert és Bodó Viktor is rendez a megújuló Átriumban

süti beállítások módosítása