Fülöp Péter vezeti tovább a kaposvári színházat

Az intézményt jelenleg is igazgató Fülöp Pétert bízta meg további öt évre a kaposvári Csiky Gergely Színház vezetésével a somogyi megyeszékhely közgyűlése.

A posztra egyedüliként pályázó szakember 2023. augusztus 31-ig láthatja el a teátrum igazgatói feladatait. Fülöp Péter  Rátóti Zoltán 2016 augusztusi lemondása óta áll a színház élén, megbízatása a nyár végén járt volna le, ezért pályázatot kellett kiírni a tisztség betöltésére.

A jelentkezőkkel szemben követelményként fogalmazták meg a szakirányú felsőfokú végzettséget, minimum 5 év szakmai gyakorlatot, büntetlen előéletet és legalább egy középfokú nyelvvizsgát. Előírták azt is, hogy a pályázatnak tartalmaznia kell az irányításra, működtetésre vonatkozó szakmai programot, művészeti koncepciót, üzleti tervet, alkotótársak felsorolását, a kulturális, művészeti, szórakoztató rendezvények látogatottságának emelésére irányuló törekvéseket és a gazdálkodás hatékonyságát növelő elképzeléseket is. 

fulop_ok.jpg    Fülöp Péter

Fülöp Péter az előterjesztés mellékleteként olvasható és a szakmai bizottság által egyhangúlag támogatott pályázatában azt írta: elsődleges célja, hogy a Csiky Gergely Színház tartósan a magyar színházi élet meghatározó szereplője legyen. „Olyan teátrum, amely azonos művészeti igényesség mellett ugyanúgy képes felvállalni a tabuk ledöntését, ahogy a hagyományok megőrzését”.

A felkért művészeti vezetővel, Olt Tamással vallják, hogy a színház kiemelt feladata a 21. század intermediális társadalma aktuális problémáinak érzékeny, a magyar nyelviség és identitás prizmáján keresztüli bemutatása.

Fülöp Péter szavai szerint a 21. század színháza egyre inkább túllépi az előadó-művészet határait, nyit a társművészetek irányába. E tendenciát felismerve a Csiky Gergely Színházat nem csupán művészeti, hanem kulturális központként is definiálják. „Olyan unikális intézményt vizionálunk, amely a Kaposvár-Keszthely-Siófok háromszög dinamikus kultúraközvetítő centruma” – fogalmazott a pályázó.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Fülöp Péter pályázik a kaposvári színház vezetésére

süti beállítások módosítása