facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

Karinthy Színház

a témát nyitotta: Gabbbor | 2002. április 3. szerda, 02:00

új hozzászólás

zsakett | 2012. április 21. szombat, 13:37

papi | 2012. február 14. kedd, 22:49

Most a Szent Péter esernyője kezd a Büszkeség babérjaira törni többek szerint. Van aki már harmadszor nézi és még jönni akar. Mit tud ez az előadás, hogy ilyen hatása van?

válasz erre
előzmény: Kritikus25 #226

Kritikus25 | 2012. február 6. hétfő, 01:37
Legalább ötször láttam. Elragadó volt ma is! Köszönöm!
válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: papi #225

papi | 2012. február 5. vasárnap, 23:41

Azért a Büszkeség és balítéletet se feljtsük el teljesen. Még mindig nagy siker-3 év óta- és mindig pótszékes. Ma is az volt.

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: ati-taxi #224

ati-taxi | 2012. február 3. péntek, 15:20

papi | 2012. február 3. péntek, 00:07

A templom egere tényleg nagy siker. Ma is az volt. A közönség tetszése alapján. Több szakmabeli ma látta. És nagyon dícsérte.

válasz erre

papi | 2012. január 29. vasárnap, 01:05

És a felnőtteknek pedig a Szegény Dániel nagysikerű bemutatója volt pénteken. remek szereposztás, jó darab, izgalmas krimi. Jó színház!

válasz erre

ati-taxi | 2012. január 28. szombat, 17:16

És a gyerekeknek is egy ősbemutató:

A Fogi Színház társulata mutatja be a Karinthyban.Színre viszik Nils Holgerson kalandját Nils Holgersson csodálatos utazása címmel mutatja be a Fogi Színház társulata a Karinthy Színházban a világhírű mese alapján készült színdarabot, amelynek magyarországi ősbemutatójára február 12-én kerül sor.

http://kulturport.hu/tart/cikk/f/0/121487/1/kultura/Szinre_viszik_Nils_Holgerson_kalandjat

válasz erre

ati-taxi | 2012. január 28. szombat, 17:14

Nagysikerű bemutató!!

válasz erre

papi | 2012. január 22. vasárnap, 23:47

27-én úgy látszik újabb sikeres jubileumi bemutató a klasszikus krimi-pszichothriller-a Szegény Dániel. A szereposztás megint több mint ígéretes: Kováts Adél, Simon Kornél, Tordy Géza, Újréti László, Szírtes Balázs és (már megint új alakban) Balázs Andrea. A negyedi bemutató az évadban. Klassz.

válasz erre
előzmény: ati-taxi #213

papi | 2012. január 19. csütörtök, 23:34

És már itt is a legújabb bemutató január 27-én!

válasz erre

Kritikus25 | 2012. január 16. hétfő, 17:33

Kritikus25 | 2012. január 16. hétfő, 17:33

13.50 Karinthy Márton a kezdetekről

Karinthy Márton elmondta, amikor megkérdezik, hogy van, röviden szokott válaszolni, és 100 oldalban megírja. „Pislogva hallgatom az adatokat arról, hogy milyen helyzetbe kerülnek a színházak. Amikor megalakultunk a semmi közepén volt egy üres pont és úgy gondoltam oda színház kell. Nem éreztem jól magam az állami közegben, (...) egy pánik szülte ötlet volt, hogy saját lábra kell állni" – kezdett mesélni Karinthy Márton, aki elárulta, 50000 ft-os kezdőtőkével indultak. „Valószínűleg a marxizmus betonfalán az első rést mi vágtuk, mert ki kellett találni, hogy a kisszövetkezetek mintájára miként hozzuk létre a Hököm Színpadot" – tette hozzá az igazgató. „Az egyik szemem sír, a másik meg üveg" – mondta a színházak finanszírozási gondjai kapcsán és felidézte, a kezdeteknál sokszor előfordult, hogy vacsoráért játszottak. Arról is beszélt, hogy szerencsés helyzetben van, mert a könyvei bevételét vissza tudta forgatni a színházba és egy színházilag addig nem ellátott területen alapította a Karinthy Színházat. „Már olyan hirdetést is olvasni, hogy lakás eladó a Karinthy Színház mellett" – mondta az igazgató, aki szerint ez is jelzi, hogy színháza felkerült a színházi térképre.

válasz erre

ati-taxi | 2012. január 15. vasárnap, 14:27

verebes-istvan-napi-gondolatok-2012-januar-14

A lehetetlen legyőzője

Már régebben is kaptam felkérést Karinthy Mártontól – (most nem "marcizom" le, hogy miért nem, annak oka van!) -, volt tehát egy biankóm nála, végül is fél éve megállapodtunk, hogy az idei évad végén színpadra állítom nála-náluk Hunyadi Sándor LOVAGIAS ÜGY című vígjátékát, Márkus Alfréd dalokkal tűzdelve, Bajor Imrével a főszerepben. Ez volt a reklám helye. De miért is élek most ezzel?! Mert amióta konkretizáltuk az időpontot és a körülbelüli szereposztást, azóta...! Mindig is tudtam, hogy Marci kiváló direktor. Fantasztikus, hogy mit épített föl. Egy magánszínházból! Én tudom, mi az, három évig vezettem megalapításától kezdve a Komédiumot. Én föladtam, Marci végigcsinálta, végig kínlódta, végül elővarázsolta a legnehezebbet. Most, hogy három hónappal előtte vagyunk a közös munkának, mindent intéz: jogokat, egyeztetéseket, hív, kéri a példány elkészült részeit, vagyis az a fajta színidirektor, aki nem csak ért a dolgához, de szerelmes is bele és épp ezért még lelkesülni is tud ebben a mai világban! Nem megélhetési kinevezett, sőt, a maga pénzét, a maga kezességét rakta bele a Bartók Béla úti színházba, az elmúlt években forgószínpadot építve , kibővítve az előcsarnokot ünnepélyesebben tágassá, és próbatermet, kamara játszóhelyet vásárolva hozzá. Hogy csinálta, nem tudom. Csak azt tudom, hogy az egykor lenézett, marginalizált Karinthy Színpadból a Marci megcsinálta Budapest legfüggetlenebb sikerszínházát. Ahol Moliére-t, Mikszáthot, Márait, Moldovát és (botrány nélkül) Csurkát játszanak telt házakkal, a legkiválóbb szereposztásokban: Tordy Gézákkal, Kováts Adélokkal, Pogány Juditokkal, Vándor Évákkal, Szacsvay Lászlókkal, Venczel Verákkal és sorolhatnám. Dolgoztam már Marcinál, ilyen teátrumi atmoszférával ritkán találkoztam pályám során próbák alatt és előadások során is. Olyan kiváló apparátust gyűjtött maga köré, akik által nincs csalás és ámítás, óramű pontossággal és lelkiismeretességgel működnek – szakszerűen! És jóval kevesebbért, mint máshol! egyébként mindenki jóval kevesebbért vállal ott munkát, és miért?! Mert Karinthy lelkiismeretesen, biztosan és időre utalja a pénzt, de meg nyugodt és vidám a légkör. Ő maga, Karinthy Frigyes unokája, Karinthy Cini fia, Karinthy Márton a színházi szerkezet reformja. Amit húsz-negyven éve elsinkófál minden berendezkedés, azt Marci bebizonyítva gyakorolja negyedszázada. Ez az igazi kísérletező színház, azért mert végül bele is talált...! És amíg jobb-rosszabb rendezőtársai, kik egykor lenézték, megalázták, mára nagyképűen vergődnek az állam által rájuk kényszerített, legváltozatosabb művészi, gazdasági és politikai kompromisszumok nyűgeitől terhesen, addig Marci boldogan, gyermeki örömmel és céltudatossággal működteti a SAJÁTJÁT! Jelentem: az egész ki-be elbaltázott színházi szakma lekésett Karinthy Marciról, mert már példát venni róla is késő.

válasz erre

papi | 2012. január 14. szombat, 17:21

A hétvégén minden pótszékes, A templom egere és a Szent Péter esernyője is. Szerencse, hogy a Karinthy mellett még így is jobban lehet parkolni, mint a Nagymező környékén félházaknál.

válasz erre
előzmény: ati-taxi #213

ati-taxi | 2012. január 10. kedd, 17:38

Készül az új bemutató Szegény Dániel krimi januárban!

válasz erre
2 hozzászólás

papi | 2012. január 5. csütörtök, 01:26

Sikerszéria volt az ünnepek alatt: Szent Péter esernyője, Büszkeség és balítélet, A templom egere, Süt a hold, Hippolyt a lakáj és fél év után végre újra Őrült nők ketrece.

Bravó! Jó volt, Karinthy!

válasz erre

ati-taxi | 2011. december 19. hétfő, 15:12

Meg néztem a Szent Péter esernyőjét a színházban.

Nem csalódtam, megint egy nagyon jó darabot láthattam, jó rendezésben, és jó színészekkel.

Köszönöm.

válasz erre

papi | 2011. december 17. szombat, 01:32

Csoda történt Glogován és a Karinthy Színházban. A Szent Péter esernyője magával ragadta nézőit.

válasz erre

papi | 2011. december 14. szerda, 23:36

Valami meint készül Kartinthyában. Szent Péter segítségével.

válasz erre