facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

Színészkedés amatõröknek

a témát nyitotta: JulietteT | 2005. április 18. hétfő, 02:00

új hozzászólás

Tinka | 2012. május 8. kedd, 09:20

Sziasztok! 

Statiszta szerepeket keresek Zala megyében. Eddig amiket találtam mind Bp-n van. Nagyon érdekel a színház  és szeretném kipróbálni magamat. 16 éves lány vagyok. Nagyon fontos lenne számomra ha valaki tudna segíteni. Köszönöm.:) 

válasz erre

szimetrom | 2012. április 29. vasárnap, 20:33
simple forum | Kívánságlista

A SZIMETROM MŰVÉSZETI EGYESÜLET felvételt hirdet

a 2012/13 - as színházi évadra és tanévre!

Amenyiben szeretnél egy igazán jó csapat tagjaként szakszerű írányítással, megismerkedni a színház világával, tanulni, fejlődni vágysz a színházi előadóművészet területén, akkor nálunk a helyed!

Fiatal lendületes tanári gárda, játékos csapatépítő munkafolyamat, jó társaság, precíz, minőségi oktatás, és rendszeres fellépési lehetőség vár.

Természetesen felmerül a kérdés, hogy a Szimetrom Művészeti Egyesület miben nyújt mást, illetve többet, egy a leírás tekintetében hasonló musical stúdióhoz képest. A válasz, a minőség és az ár. Egyesületünk magas színvonalon dolgozik jóval alacsonyabb áron.

További info:

www.szimetrom.hu

Jelentkezés:

info@szimetrom.hu

Korhatár:

11-23

válasz erre

bazsoka7 | 2012. április 19. csütörtök, 20:19

Üdvözlet!

Balázs Zsolt vagyok, az utóbbi 10 évben vendéglátóztam, 38 éves vagyok, de a színi

szereplés már tinédzser koromban nagyon vonzott. Abban az időben inkább zenével foglalkoztam, így csak zenei fellépésekkel tudok büszkélkedni ami a színpadi szereplést illeti. Viszont egy bohoc darabot írtunk és adtunk elő gyerekként az úttörő

táborban, annak viszont fergeteges sikere volt.

Szeretek verseket betanulni, a darabokban karakterekkel együtt élni.

Képzettlen vagyok, de szeretek tanulni...

Üdvözlettel: Balázs Zsolt

válasz erre
előzmény: xandra9466 #81

vercotti | 2012. március 28. szerda, 19:06

Sziasztok!

Alakulófélben lévő színtársulathoz keresünk néhány lelkes és lehetőleg (hozzánk hasonlóan) semmiféle színpadi tapasztalattal nem rendelkező budapesti fiatalt.

A (mielőbbi) jelentkezéseket a luigi.vercotti@citromail.hu címen várjuk.

válasz erre

xandra9466 | 2012. március 9. péntek, 16:44

Kedves Színészkedni Vágyók!

Társulatunk Castingot hírdet, minden szerepelni,énekelni, táncolni vágyó amatőr színésznek,18 éves kortól!

Énektudás előny,De nem feltétel!TÁNCOS LÁNYOKAT IS KERESÜNK!!

Társulatunkról pár szóban:
A Glamour még nagyon az elején tart,de az a célunk,hogy bővüljünk és hogy felvirágozzuk KÖZÖSEN!Ez a Társulat közös CÉLJA!Ha úgy gondolod,érzed,hogy ez lehet a te célod is, akkor ne habozz!

Ha felkeltettük érdeklődésedet várjuk pár soros ,lehetőleg fényképes"Ha lehet egész alakos"bemutatkozó leveled a glamour.tarsulat@gmail.com email címre!
A meghallgatásról és a többi tudnivalóról emailben értesítjük az első körös tovább jutókat!

Mindenki kap választ!
Köszönettel:Glamour Társulat

válasz erre
1 hozzászólás

koborcica | 2012. január 24. kedd, 19:33

Felnőtt színjátszó csoportot keresek Budapesten.

válasz erre

szimetrom | 2011. december 29. csütörtök, 16:46
simple forum | Kívánságlista | SZIMETROM

Szereted a színjátszást, a táncot, a zenét? Szeretnéd megállni a helyed a világot jelentő deszkákon? Vagy csak tagja lennél egy kreatív csapatnak, egy olyan helyen, ahol művészi kibontakozásodhoz szakszerű segítséget kapsz?!

Itt a lehetőség!

A Szimetrom Művészeti Egyesület felvételt hirdet! 

További információ:

www.szimetrom.hu/felveteli

Jelenkezés e-mailben:

szimetrom@gmail.com

ill. telefonon:

+36/20 924 16 43 vagy +36/20 292 94 03

A felvételire 12 és 25 év közötti fiatalokat várunk, akik a színművészet v. táncművészet v. ének területén tehetségesnek érzik magukat!

Foglalkozásainkat szombat délutánonként tartjuk!

válasz erre

szimetrom | 2011. szeptember 27. kedd, 22:07

Válogatás

A Szimetrom Művészeti Egyesület felvételt hirdet, művészeti tehetségfejlesztő, -kibontakoztató programjába!

Időpont: 2011. október 1.

Jelenkezési határidő: 2011. szeptember 30. 20:00

További információ:

Jelenkezés e-mailben:

szimetrom@gmail.com

ill. telefonon:

A felvételire 12 és 25 év közötti fiatalokat várunk, akik a színművészet v. táncművészet v. ének területén tehetségesnek érzik magukat!

válasz erre

szimetrom | 2011. szeptember 27. kedd, 22:05

Válogatás!

A Szimetrom Művészeti Egyesület felvételt hirdet, művészeti tehetségfejlesztő, -kibontakoztató programjába!

Időpont: 2011. október 1.

Jelenkezési határidő: 2011. szeptember 27. 20:00

További információ:

Jelenkezés e-mailben:

szimetrom@gmail.com

ill. telefonon:

válasz erre

mesi_k | 2011. szeptember 25. vasárnap, 21:30

Sziasztok!

Én a Lipták Színpad tagja vagyok, és csak ajánlani tudom. Aki szeretne színpadon szerepelni, és szeretne egy jó amatőr társulat kialakításában részt venni, azt szeretettel várjuk!!! 18 és 35 év között bárki jöhet!!!

Ezen a honlapon minden fontos információt megtaláltok: http://szerep-jatekos.atw.hu/

válasz erre

zsonya | 2011. szeptember 2. péntek, 09:32

Meghallgatás!!!

Társulatunk bővítése céljából várjuk a színjátszás iránt érdeklődők jelentkezését KÖZÉPISKOLÁS (14-15 éves) KORTÓL, FELSŐ KORHATÁR NÉLKÜL!!!

A felvételre kerülők 17 éves korig a Stúdióba (szombat délelőtti próbákkal), 18 év felett pedig a felnőtt társulat kezdő csapatába kerülnek (eleinte szerda esti próbákkal, majd a felvezető időszak után a társulat hétfő-péntek esti próbáival).

Színpadi tapasztalat nem feltétel, viszont várjuk tapasztalattal rendelkezők jelentkezését is.

Elsősorban olyan jelentkezőket várunk, akik jelenleg nem tartoznak társulathoz, vagy ha játszanak máshol is, biztosan vállalni tudják a heti rendszerességű elfoglaltságot.

Meghallgatási követelmény:
- Két különböző hangulatú vers, és
- Egy monológ. (A versek is és a monológ is olyan szöveg legyen, amellyel játszani is tud a jelentkező, tehát nemcsak kiáll, és elmondja őket, hanem akár impovizációs feladatot is el tud vele játszani.)
- Ének-, zenetudás nem követelmény, de előny lehet. (Zenei alapot, ha van, a meghallgatásra audio cd-n kérjük elhozni.)

A jelentkezési lap letölthető innen: http://www.kispestikisszinhaz.gportal.hu/portal/kispestikisszinhaz/upload/572817_1312359990_01590.doc

A jelentkezési lapon kérjük feltüntetni a meghallgatásra kínált anyagot.

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 19. (hétfő)

A meghallgatás időpontja: 2011. szeptember 24. (szombat)

A fényképes jelentkezést rövid bemutatkozással és „szakmai" múlt megadásával várjuk a kispestikisszinhaz@gmail.com e-mail címre.

Társulatunkról a http:///www.kispestikisszinhaz.gportal.hu címen tudhatnak meg többet.

Fontos tudnivaló!!! A jelentkezéseket csakis a teljesen kitöltött, fényképpel ellátott, és határidőre visszaküldött jelentkezési lapokkal tudjuk elfogadni, ellenkező esetben nem hívjuk be a meghallgatásra az adott jelentkezőt.

válasz erre

Mariann | 2011. augusztus 23. kedd, 15:06

A Függő Színpad Budakalászi Stúdiója

FELVÉTELT HIRDET!

Fellépésre alkalmas színészek, pódiumi előadók képzése.
Adottságok felismerése – fejlesztése; beszéd- és mozgás kultúra kialakítása; irodalmi és színházi műveltség bővítése; év végi bemutató.

A színpadi tanulmányok hozzásegítenek a  magabiztos fellépéshez, az önismerethez és sikerességhez a mindennapokban is: munkában, közösségekben, családban és párkapcsolatban!

Felvételi beszélgetés: Budakalász, Faluház - 2011. szeptember 10. szombat 9-11 óráig.

A Függő Színpad honalpja:

https://sites.google.com/site/fuggoszinpad/home

válasz erre

zsonya | 2011. augusztus 19. péntek, 15:04

Meghallgatás!!!

Társulatunk bővítése céljából várjuk a színjátszás iránt érdeklődők jelentkezését KÖZÉPISKOLÁS (14-15 éves) KORTÓL, FELSŐ KORHATÁR NÉLKÜL!!!

A felvételre kerülők 17 éves korig a Stúdióba (szombat délelőtti próbákkal), 18 év felett pedig a felnőtt társulat kezdő csapatába kerülnek (eleinte szerda esti próbákkal, majd a felvezető időszak után a társulat hétfő-péntek esti próbáival).

Színpadi tapasztalat nem feltétel, viszont várjuk tapasztalattal rendelkezők jelentkezését is.

Elsősorban olyan jelentkezőket várunk, akik jelenleg nem tartoznak társulathoz, vagy ha játszanak máshol is, biztosan vállalni tudják a heti rendszerességű elfoglaltságot.

Meghallgatási követelmény:
- Két különböző hangulatú vers, és
- Egy monológ. (A versek is és a monológ is olyan szöveg legyen, amellyel játszani is tud a jelentkező, tehát nemcsak kiáll, és elmondja őket, hanem akár impovizációs feladatot is el tud vele játszani.)
- Ének-, zenetudás nem követelmény, de előny lehet. (Zenei alapot, ha van, a meghallgatásra audio cd-n kérjük elhozni.)

A jelentkezési lap letölthető innen: http://www.kispestikisszinhaz.gportal.hu/portal/kispestikisszinhaz/upload/572817_1312359990_01590.doc

A jelentkezési lapon kérjük feltüntetni a meghallgatásra kínált anyagot.

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 19. (hétfő)

A meghallgatás időpontja: 2011. szeptember 24. (szombat)

A fényképes jelentkezést rövid bemutatkozással és „szakmai" múlt megadásával várjuk a kispestikisszinhaz@gmail.com e-mail címre.

Társulatunkról a http:///www.kispestikisszinhaz.gportal.hu címen tudhatnak meg többet.

Fontos tudnivaló!!! A jelentkezéseket csakis a teljesen kitöltött, fényképpel ellátott, és határidőre visszaküldött jelentkezési lapokkal tudjuk elfogadni, ellenkező esetben nem hívjuk be a meghallgatásra az adott jelentkezőt.

válasz erre

zulfi | 2011. június 29. szerda, 22:17
simple forum | Kívánságlista | Vaku Playback Társulat

2 in 1: Színjáték és Önismeret az Egyben
2011. augusztus 22-28, Alsóörs

bemutató foglalkozás: augusztus 4. 12:00-18:00

cím: Wesselényi u. 17

Mindenkinek szíve joga alkotni. Az önfeledt, szabad játék a kisgyerekeknek könnyen megy, az iskolásoknak rémlik, és mi felnőttek csak nagyon ritkán engedjük meg magunknak. Viszont az, hogy használhatod-e fantáziád, kreativitásod, meghatározza az életed minőségét is.

A dolgos hétköznapok után tudsz-e jobbat annál, minthogy a nyáron egy hétig a hangsúly a kreatív folyamatra, az önfelfedezésre, a többiekkel való közös alkotásra kerülhessen?

Ez a tábor olyan élményt kínál számodra, ami a színjátszás, az improvizálás élményét, a "playback" színház, a pszichodráma és a film eszközeivel vegyítve nyújtja.

A közös esti főzések, bulik, strand röpi, Balcsi mellett itt színházat játszhatsz. Az érzékenységed, a beleélő készséged, a fantáziád, a játék kedved használva kipróbálhatod, hogy milyen improvizálni. Eljátszhatsz vágyott vagy félt szerepeket, valódi vagy kitalált helyzeteket, hangulatokat, történeteket.

Amit csinálni fogunk: Mozogni:

Gurulni, dőlni, lépni, szaladni, mászni, ugrani, emelni, megfogni, elengedni, gyorsan , lassan, csak magunkra figyelve, vagy együtt.
Beszélni:

Értelemmel és értelem nélkül, gyorsan, sokat, lassan, keveset, külön-külön és egyszerre
És mindezt váltogatni:

mert ettől lesz érdekes.
Aztán történeteket mesélhetsz, és hallgathatsz:

vidámat vagy szomorút, a régmúltból, vagy a jelenből (esetleg a jövő is belefér), amik rólad és a többiekről szólnak. És megtanulhatod, hogy a hallott történeteket hogyan játszhatod vissza a történetmesélőnek a "playback" színházi technikákkal.
A végén egy fergeteges előadással zárunk.

Nem kell előképzettség vagy tehetség a bekapcsolódáshoz, csak szándék és nyitottság.

Tréning: a helyi iskolában
Étkezés: reggeli-ebéd-vacsora
Mit kell hozni: Kényelmes ruhát, amiben szabadon mozoghatsz
Utazás: a közös találkozás helyét és idejét a résztvevőkkel pontosítjuk.

A tréninget vezetik:

Gábor Zsuzsa - playback színész (Vaku Playback Társulat, Laboratórium Animae), pszichodramatista, szocioterapeuta
Nagy Zsófi - playback színész (Vaku Playback Társulat), pszichodramatista, pszichológus
Köles Attila - playback színész (ex Álomszínház), reumatológus

Részvételi díj, mely tartalmazza a szállás és étkezés költségét: 35000 Ft / fő
Az előleg 10000 Ft, melynek befizetési határideje július 5. illetve augusztus 8.
Jelentkezés: e-mailben vagy telefonon Gábor Zsuzsánál: gaborzs@gmail.com
20-5542337

válasz erre

mesi_k | 2011. június 29. szerda, 10:39

Sziasztok!

Én ide járok, és nagyon jó. Nagyon várom ezt a tábort, gyertek el ti is minél többen!

válasz erre
előzmény: mesi_k #70

mesi_k | 2011. június 22. szerda, 11:31

GIMNAZISTA, EGYETEMISTA "SZÍNHÁZCSINÁLÓK" nyári egyhetes intenzív kurzusa!!!

2011. július 11-től 15-ig

Hétköznapi szerepjátékaink avagy arcok, maszkok, ál-arcok

Kinek ne lenne tapasztalata a mindennapok csatáiban? Kinek ne lenne ismerős, hogy szerepet játszik, álarcot visel? Ugye mindannyian részesei vagyunk folyamatosan, ahogy a nemek egymásnak feszülnek, vagy éppen egymáshoz simulnak?

Az egyhetes tréning ezeket a szituációkat járja körbe a dráma és a tánc művészetét segítségül hívva. Ízelítőt kapunk abból, miként segít az improvizáció napi helyzeteink megoldásában, mindezt izgalmas, kreatív, játékos eretek között.

A kurzus célja, hogy a munkát szeptemberben folytatva felépítsünk egy társulatot.

Foglalkozások naponta: hétfőtől péntekig 9-től 16 óráig

Helyszín: Zeg-Zug Művelődési Ház (Budapest XIV., Hermina út 3.)

Vezetik:

Ungár Mariann rendező, drámatanár és

Dombi Kati koreográfus, kontakttánctanár

Koordinátor: Illyés Anikó

Részvételi díj: 29 000Ft (hét/fő), mely az egyszeri meleg étezést is magába foglalja.

Jelentkezést Május 19-től folyamatosan a létszám függvényében fogadunk el!

Jelentkezés: 06-30-573-0009

Bővebb információ:

http://www.friweb.hu/kerengo/

válasz erre
1 hozzászólás

farkasszilard | 2011. június 9. csütörtök, 12:42

PÁLYÁZAT ÉNEKES KEDVŰEKNEK!

"A bátrak ajtóstul neki vágnak! És győzelemre vágynak, figyelj hát. "

Amatőr filmet fogok készíteni a következő pályázatra:

http://www.faludiakademia.hu/?m=1&am=22

Azokat az énekes kedvű embereket keresem, akik Seress Rezső : Szomorú vasárnap

(dal szöveg: http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/22034/seress-rezso/szomoru-vasarnap-zeneszoveg.html)

c. dalt A cappella módon feléneklik számítógépre, mobiltelefonra.

A rögzített fájlt (lehet mp3, avi... akármi) küldd el a szilardferenc@gmail.com -ra.

A nyertes pályázó hangja, ellenszolgáltatás nélkül bekerül az amatőr filmembe.

Feltétel: törekedj arra, hogy minél kevesebb háttérzaj legyen a felvételen,

bár ha a koncepciód az, akkor az sem zavar, ha autópálya mellett énekelsz.

HATÁRIDŐ: 2011. JÚLIUS. 15.

A hangfájl elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy győzelem esetén, amatőr filmben felhasználásra kerülhet

NEVEZÉSI FELTÉTELEK: hangrögzítésre alkalmas eszköz, kíséret nem használható

dallam: http://www.youtube.com/watch?v=jOqiolytFw4

válasz erre

bettina_p1022 | 2011. január 8. szombat, 16:39

Üdv!

Nem tudom, hogy jó helyre írok -e. Igazából csak azért jöttem fel a portálra, mert rákerestem a google-n a szinkronizálásra és itt találtam témát. Én szívesen szinkronizálnék bármilyen karaktert, bár leginkább pozitív beállítottságút. Nem vagyok képzett színész, de szerepeltem irodalmi szimpadon és iskolarádióban, pont a hangom miatt, ezen kívül színházi színészkedés is érdekelne.

Dióhéjban azt kell rólam tudni, hogy 21 éves lány vagyok, és egyesek szerint megnyugtató, kellemes női hangom van. Volt már, hogy visszahallgattam magam, és olyan is, hogy gratuláltak a teljesítményemért. Szívesen fogadok és fogadnék minden olyan megkeresést, ami szinkronnal és színházzal kapcsolatos. Szerintem kellenek az új hangok a szakmába, de ez csak az én véleményem.

Elérhetőségeim: puskas.bettina@freemail.hu

Telefon: 06/30 728-14-39

Előte is köszönöm, ha valaki jelez nekem.

Tisztelettel:

Puskás Bettina

Hanganyag: http://www.youtube.com/watch?v=pqb7no-M_dY

http://www.youtube.com/watch?v=1fRSPtNEhBc&feature=related

válasz erre

p.david92 | 2011. január 1. szombat, 19:44
Üdvözök Minden kedves amatör színésztársat! Engem érdekelne a szinkron, a színházi színészkedés, és szívesen belépnék valamely amatőr színtársulatba is. 18 éves gimnazista fiú vagyok, részt vettem március 15-i műsorokban, irodalmi szinpadon szerepeltem. A hangom mély, érces, telefonban általában 25-30 körüli férfinak néznek. Körülbelül ennyit kellene rólam tudni, így röviden. Várom az esetleges megkereséseket! Elérhetőségeim: puskas.david@freemail.hu Mobiltelefon: 06/70 406 10 28
válasz erre

bettina_p1022 | 2010. november 21. vasárnap, 11:21

Üdv!

Nem tudom, hogy jó helyre írok -e. Igazából csak azért jöttem fel a portálra, mert rákerestem a google-n a szinkronizálásra és itt találtam témát. Én szívesen szinkronizálnék bármilyen karaktert, bár leginkább pozitív beállítottságút. Nem vagyok képzett színész, de szerepeltem irodalmi szimpadon és iskolarádióban, pont a hangom miatt.

Dióhéjban azt kell rólam tudni, hogy 21 éves lány vagyok, és egyesek szerint megnyugtató, kellemes női hangom van. Volt már, hogy visszahallgattam magam, és olyan is, hogy gratuláltak a teljesítményemért. Szívesen fogadok és fogadnék minden olyan megkeresést, ami szinkronnal kapcsolatos. Szerintem kellenek az új hangok a szakmába, de ez csak az én véleményem.

Elérhetőségeim: puskas.bettina@freemail.hu

Telefon: 06/30 728-14-39

Előte is köszönöm, ha valaki jelez nekem.

Tisztelettel:

Puskás Bettina

válasz erre
előzmény: evinci #64