facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

94 magyar film

a témát nyitotta: H | 2008. december 23. kedd, 02:00

új hozzászólás

kagy | 2011. szeptember 13. kedd, 16:10

Ha nem tudod megosztani az embereket, az azt jelenti, hogy nincs határozott véleményed és stílusod.

válasz erre
előzmény: Héderváry #20

Héderváry | 2011. augusztus 11. csütörtök, 19:48

Persze nem is a saját topikombeli hozzászólásaimra gondoltam.

Az a lényeg, hogy kissé megosztó személyiségnek tűnhettem korábban itt a fórumon - valójában akaratomon kívűl.

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: Trebitsch2 #18

Héderváry | 2011. augusztus 11. csütörtök, 16:26

Köszönöm a soraidat! Smile

Én voltam az, aki először eltértem a topikom témájától.

válasz erre
előzmény: Trebitsch2 #18

Trebitsch2 | 2011. augusztus 11. csütörtök, 06:06

Off: Kedves "H"! Smile

Bevallom, én sehol sem vettem észre az itteni hozzászólásaidban azt, amiért most mentegőzni látlak. Ennek csak azért éreztem szükségét, hogy megemlítsem - és innentől már nem is Rólad van szó! - , mert lassan végre már tényleg "le kellene szakadni" ennek a témának mind a közéletben, mint a médiában való folyamatos emlegetéséről, mert ez, az amúgy mesterségesen kreált "nemzeti bűntudat-ápolás" biznisze előbb-utóbb megint azokat fogja szájon csapni, akik aztán valóban nem érdemlik meg!

Bocs az offért.

válasz erre
2 hozzászólás | előzmény: Héderváry #15

Héderváry | 2011. augusztus 11. csütörtök, 03:20

Véletlen volt.

válasz erre
előzmény: Héderváry #16

Héderváry | 2011. augusztus 11. csütörtök, 03:05

Már megint szórakozott vagyok... (honfitársaimat akartam írni és hofitársaim lett belőle). Talán nem is baj: eszünkbe juttatja Hofi Gézát, néhai nagyszerű humoristánkat.

válasz erre
1 hozzászólás

Héderváry | 2011. augusztus 11. csütörtök, 02:57

Kedves fórumozók! Hosszú ideje nem írtam ide. Elismerem, hogy sok félreérthető, szerencsétlen tartalmú vagy hangvételű hozzászólásom is született - többnyire szórakozottságból. Elnézést kérek mindazoktól, akiket megsértettem akarva vagy akaratlanul - inkább az utóbbi volt jellemző. Külön is elnézést kérek a zsidó származású hofitársaimtól  - tisztelem és becsülöm őket. Úgy tűnhetett, hogy radikális nézeteket képviselek - ez inkább szerepjáték volt nálam, nem meggyőződés vagy következetesség. A 30-as 40-es évek filmes-színházi világa nem az akkori, szerencsétlen fordulatokat vevő történelmünk miatt érdekel engem. A sem igaz, hogy kizárólag a populáris része érdekelne a témának - csak a hozzászólásaim alapján tűnhetett úgy. 

Nem vagyok gyáva arra, hogy beismerjem: az utóbbi években kiegyensúlyozatlan voltam - ez kedvezőtlenül befolyásolta a viselkedésemet. Bánom a vétkeimet. Tudok fejlődni, innentől kezdve másmilyen leszek.

válasz erre
1 hozzászólás

Mati | 2010. július 9. péntek, 20:04

És akkor miért nem vetítik egyik TV csatornán sem???

H hozzászólásának dátuma alapján a Gyávaság már 2009. január 1.-én is vetíthető állapotban volt. Azóta több mint másfél év eltelt, és a filmet még egyik TV sem vetítette. Miért nem láthatjuk?? Miért mindig ugyanazt a 10-15 régi magyar filmet ismétlik állandóan (Hyppolit, a lakáj, Meseautó, Egy szoknya, egy nadrág, stb.)?? Ezeket a filmeket is nagyon kedvelem, és ha már 100-szor láttam, megnézem 101-szer is, de jó lenne, ha végre már az olyan filmeket is vetítenék, amiket a korabeli bemutatásuk óta nem is láthatott a közönség!!!

válasz erre
előzmény: H #11

spagyi | 2009. december 31. csütörtök, 19:25
A listáról törölhető a "Szeressük egymást" c. film. Ma délután leadta a Duna TV.
válasz erre
előzmény: H #témaindító

H | 2009. január 31. szombat, 02:30
A listámon nem szerepel a PÁRBAJ SEMMIÉRT (1939) c. film - sajnos ezt sem láthattuk még tv-ben.
válasz erre

H | 2009. január 1. csütörtök, 20:50
Ma találtam egy érdekes cikket, ami arról tanúskodik, hogy elõkerültek a hiányzó részei a Matolcsy Andor azonos címû regényébõl készült - és általa filmre írt - legendás Gyávaság címû filmdrámának.

http://www.mno.hu/portal/530808
válasz erre

spagyi | 2008. december 31. szerda, 13:11
Sajnos a Muzsikál a mozi sorozatnak megvolt az a vonása, hogy semmilyen információt nem adott a filmek sorsával kapcsolatban. Sokat mérgelõdtem miatta. Jó példa erre Anja Suli (Szüle Anna) esete, akitõl színtén adtak dalbetétet, és nem tudok semmit a sorsáról. Még azt sem tudom él-e, nem beszélve származása homályos voltáról.
A Filmmúzeum a héten adta Lesz, ami lesz c. filmjét (ez tehát megvan)
válasz erre
előzmény: H #9

H | 2008. december 31. szerda, 03:33
A Négylovas hintó kópiája hiányos - jó lenne tudni, hogy mennyire. A pályakezdõ, fiatal Szemere Vera elsõ filmfõszerepét játszotta el benne - már csak ezért is kíváncsi lennék rá.
Néhány éve ismételték a Muzsikál a mozi Fényes Szabolcs különszámát. Bejátszanak benne A "28-as" c. filmbõl egy hangulatos dalbetétet - amit Mészáros Ági és Halász Géza énekelnek szép, tavaszi tájban sétálva (külsõ felvétel). Vajon ezt a filmet miért nem játsszák? Olyan rossz állapotban van? Nagyon sokba kerülne a restaurálása? Esetleg túlságosan hiányos a kópia? A Fehér vonat-ból is látható volt az emlegetett mûsorban egy dalbetét ("Két napot ültem az egyesben..." - a nagysikerû Véndiófa c. operettbõl). Ezt Bilicsi Tivadar énekelte és Bárczy Kató folytatta (volna) - de ott vége lett a töredéknek. Juhász István úgy ír errõl a filmrõl - utóbbi könyvében - mintha meglenne (legalábbis erre lehet következtetni). A Fehér vonat hiányzó részei is elõkerültek volna az utóbbi idõkben?
válasz erre
előzmény: spagyi #8

spagyi | 2008. december 30. kedd, 18:50
Ma láttam a YouTube-on egy régi mulatós válogatást, amelyben -legnagyobb örömömre- volt egy rész a Négylovas hintó c. filmbõl. Ezzel nem állítom, hogy a film vetíthetõ állapotban van, de nagy öröm, hogy nem veszett el teljesen. Kiváncsian várom, hogy lesz-e folytatása a dolognak.

http://www.youtube.com/watch?v=U6uzUQ6BFiQ&feature=channel_page
válasz erre

H | 2008. december 26. péntek, 00:59
Az 1945 elõtti magyar hangosfilmek iránt rajongóknak és érdeklõdõknek figyelmébe ajánlom:
Érdemes beírni a keresõbe, hogy hangosfilm.hu! Rengeteg információ és érdekesség van feltéve az Akit elkap az ár, Afrikai võlegény és az Alkalom c. filmekrõl! A tervek szerint ABC sorrend szerint haladva minden korabeli film felkerül rá idõvel.
válasz erre

H | 2008. december 26. péntek, 00:38
Valóban, sajnos a korabeli magyar filmek nagy része tényleg hiányos többé-kevésbé. Ez néha nem is tûnik fel a nézõnek. Még olyan is elõfordul, hogy az elõkerült filmanyagból kihagynak csonka jelenet(ek)et, mert úgy a kevésbé zavaros az elõttünk pergõ történet. A ma este szenzációja - A varieté csillagai - például eredetileg 103 perces volt, mi most 77 percben élvezhettünk. A délután játszott Féltékenység (1943) is hiányos. Ez például az elejénél különösen feltûnõ volt. Még "csonkán" is nagy öröm volt látni végre e két filmet.
Az infókat még egyszer köszönöm!
válasz erre
előzmény: spagyi #4

Mati | 2008. december 25. csütörtök, 22:44
Az Enyém vagy! c. filmet kb. 12-13 évvel ezelõtt vetítette a Duna TV. Ez tuti, mert felvettem videokazettára, sajnos igen rossz minõségû a kópia és jócskán hiányzik is a filmbõl (kb. 65 perces, holott az eredeti hossza 93 perc).
Annak én is nagyon örülök, hogy a Filmmúzeum egy csomó régi filmet vetít az ünnepek alatt, így én is ki tudom egészíteni a régi filmgyûjteményemet. A varieté csillagainak pl. nemrég lett vége, ez sem volt meg eddig. Jó film volt, látványos revüjelenetekkel.
Holnap pedig (többek között): Lesz ami lesz és Tilos a szerelem!
válasz erre
előzmény: H #3

spagyi | 2008. december 25. csütörtök, 18:35
A Kék bálvány játékideje 73 perc volt. Nem tudom, hogy eredetileg mennyi ideig tartott, de sajnos majd' minden filmre igaz, hogy töredékes. A Fráter Loránd például 58 perces, de hiányzik a Helyet az öregeknek vége is.
Én örülök, hogy legalább ennyi megvan. Ami a két utolsó filmet illeti, teljes bizonyossággal mondom, hogy láttam, de sajnos men írtam fel, hogy mikor. Valóban az lehet az ok, hogy régen (80-as évek) vetítették. Jó lenne újra látni.
Hálás vagyok azért az információért, hogy a Filmmúzeum adni fogja a Varieté csillagait, megpróbálom megszervezni, hogy megnézhessem valamelyik rokonomnál.
válasz erre
előzmény: H #3

H | 2008. december 25. csütörtök, 14:44
Köszönöm a hozzászólásodat, az érdeklõdést!
Az Ítél a Balaton-t (1932) azért írtam, mert a magyar verzió elveszett - a szinkronosat én is láttam.
A kék bálványról (1931) eddig úgy tudtam, hogy csak töredéke maradt fenn - eszerint vetíthetõ állapotban van? A port.hu-n valóban szerepel a film stáblistája mellett a tartalmi ismertetõ, ami arra utal, hogy valóban játszották már a filmet. Ebben az esetben viszont a Bajtársak (1942) is szerepelt a tv-ben valamikor (szintén olvasható a rövid tartalmi ismertetõ a port.hu-n).
Az Enyém vagy (1942) és A falu rossza (1937) esetében nincs a stáblista mellett tartalmi ismertetõ. Infód alapján nyilván azért, mert olyan régen játszották õket utoljára.
válasz erre
előzmény: spagyi #2

spagyi | 2008. december 25. csütörtök, 01:50
Kedves Héderváry !

A listán szereplõ filmek közül négyet láttam "a televízióban"

1./ A kék bálvány 2000.05.03 MTV1
2./ Ítél a Balaton 2005.12.11 Duna

Idõpont megjelölés nélkül:

3./ A falu rossza
4./ Enyém vagy

Utóbbi kettõ idõpontját azért nem tudom, mert 1990 elõtt vetítették, amikor még nem vezettem nyilvántartást.
válasz erre