facebook
twitter
rss

2012. május 17., csütörtök - születésnapok: Cser Miklós, Csombor Teréz, Haumann Péter, Holl István, Szávai Viktória

Ideális Rómeók és Júliák?

a témát nyitotta: judep | 2011. április 30. szombat, 14:15

új hozzászólás

judep | 2011. augusztus 31. szerda, 23:47

szia Lilian!

Egy Oberfrank Pállal készült interjúban azt olvastam hogy igen, és kis színpadon a Latinovits-Bujtor stúdió színpadán, de lehet hogy már a szemem káprázott, és félre olvastam valamit,mert most még az interjút sem találtam meg, az idei évad műsorából pedig a Koldusoperán és az Értelem és érzelemen kívül semmit sem :(

válasz erre
előzmény: Lilian #18

Lilian | 2011. augusztus 31. szerda, 23:30

Szia Judep!

Biztos,hogy bemutatják?Mintha nem látnám a színház honlapján.

Nem ismerem a színészeket,Júlia talán Trokán Anna lehetne? :))

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: judep #17

judep | 2011. augusztus 31. szerda, 21:57

Veszprémben is bemutatják Shakespeare drámáját-a szereposztásról még nincs info a színház honlapján-ha valaki esetleg már tud valamit irja meg :) köszönöm!

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: Lilian #16

Lilian | 2011. május 14. szombat, 20:40

Ma láttam az Örkényben a Bohéméletben Polgár Csabát,na és igen,azt hiszem ő is jó Rómeó tudna lenni :)) Az Örkényben viszont nincs Júlia

válasz erre
1 hozzászólás

Áfonyka | 2011. május 5. csütörtök, 10:03

igen, bocs, rosszul írtam.

rákerestem az oszmi adattárában, hátha leadták a szerepátvétel időpontját, de Nemzeti színházas előadás csak a mácsais szerepel az adatbázisban.

válasz erre
előzmény: iva #14

iva | 2011. május 5. csütörtök, 01:34

"... az lehet, h Széles beteg volt és ezért visszahívták Görögöt, azért láttam először vele."

Erre ismét azt kérdezném: nem fordítva volt ez? Mert amíg Széles Tamás a Nemzeti Színház oszlopos tagja volt, aligha volt a képben Görög László. De az megeshetett, hogy Te akkor láttad Rómeót Göröggel, amikor már átvette a szerepet, majd az ő esetleges betegsége miatt visszahívták beugrásra Szélest mint a szerep korábbi birtokosát, és akkor fogtad ki őt.

Persze ennek talán csak a színészek valamelyike lehetne a megfejtője, vagy már ők sem. /Képekről úgy emlékszem, akkoriban Széles Tamásnak is voltak göndör(ített) tincsei./

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: Áfonyka #13

Áfonyka | 2011. május 4. szerda, 14:38

biztos, hogy Göröggel láttam először és utána Szélessel. (Görög miatt akartam újra látni) azért is maradt meg bennem, mert később a Radnótiban az Anconaiban ugyancsak Görög szerepét kapta meg Széles, és fölmerült bennem a kérdés, hogy minden szerepét átveszi, amiben megnézem?

hogy hol volt tag és hol játszott, mint m.v. passzolom (kiv. Eger és Radnóti)

mondjuk az lehet, h Széles beteg volt és ezért visszahívták Görögöt, azért láttam először vele. nem tudom. de benne van a pakliban ilyesmi.

az évszámot hiába próbálom fölidézni, nem tudom. :-( de még nagyon kicsi voltam, és persze nagyon megtetszett, ahogy a gyönyörű kék szemébe belelógtak a göndör barna tincsei.... :-D

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: iva #12

iva | 2011. május 3. kedd, 19:03

Áfonyka, nem fordítva volt ez? Széles Tamásé volt előbb a szerep. Ő jött el meglepő módon a Nemzetiből, otthagyva olyan szerepeket, mint Rómeó és Ádám, és kért lehetőséget Bálint Andrástól a Radnótiban. Ez után vette át Rómeó szerepét Görög László, aki szerintem sosem volt a Nemzeti tagja.

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: Áfonyka #10

iva | 2011. május 3. kedd, 18:57

Amikor én láttam a Magyar Színház előadását, 2000 decemberében, a 36 éves Görög Lászlót nem találtam elég fiatalnak Rómeó szerepére. Gregor Bernadett sem tetszett Júliaként. Akkoriban egy interjúban nyilatkozta, hogy nem akarta eljátszani a szerepet, de Iglódi István meggyőzte arról, hogy ez az ő szerepe. Ha így volt, Iglódi nagyot tévedett.

Nekem egyedül Jegercsik  Csaba Tybalt-alakítása nyújtott nagy élményt.

válasz erre
előzmény: Áfonyka #8

Áfonyka | 2011. május 3. kedd, 10:36
miután Görög eljött a Nemzetiből, Széles Tamás játszotta tovább. az ő játéka annyira nem tetszett... (mondjuk ebben benne volt az is, hogy "neméééér, hogy nem Göröglaci vaaan!!!")
válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: Lilian #9

Lilian | 2011. május 3. kedd, 00:22

Görög Lászlóra nem is emlékeztem,valahogy átruháztam Rékassy Károlyra Rómeót az idő távlatában ( egy másik topikban ):))

Gregor Bernadett nézhetetlen volt,iszonyatpos hangján ledarálta a szöveget,színészi játék nulla.Az egész előadásból Törőcsik Mari Dajka alakítása tetszett.:))

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: judep #4

Áfonyka | 2011. május 2. hétfő, 13:06

Görög Laci remek volt, Gregor nézhetetlen.

az Új Színházban Pálfi Kati és Huszár Zsolt tetszettek, pedig az életkoruk miatt fenntartással ültem be

válasz erre
1 hozzászólás

gabri54 | 2011. május 2. hétfő, 07:37
simple forum | Társművészetek

Akik nagyon tetszettek: Nagy Péter és Budai Zsófi Nyíregyházán! Nagyon jó kettős voltak, minden pillanatuk hiteles és magávalragadó volt.

válasz erre

iva | 2011. május 2. hétfő, 02:24

A Nemzetiben Mácsai Pál Peremartoni Krisztinával játszotta a veronai párt. Az előadás későbbi felújításában Kováts Adél Rómeója Funtek Frigyes volt.

válasz erre
előzmény: judep #4

iva | 2011. május 2. hétfő, 02:19

Soós Imre, a Mennyei páholyban található topicjának 50., 79. és 93. sz. hozzászólásaiban, Rómeó szerepében látható.

válasz erre
előzmény: Lilian #3

judep | 2011. április 30. szombat, 21:22

Én 3 színpadi verziót láttam: Alföldi-Murányi: nem igazán tetszettek, bár akkor még az életben is egy pár voltak. Előbbi kiabált, másik nyafogott szerepében...

Az Operettben élőben a György Rózsa S-Vágó Zs páros: korban ők álltak a szerepekhez a legközelebb, és szerintem jók voltak, dvd-n láttam váltótársaikat a Dolhai-Szinetár párost, mindkettő túlkoros és (túlsúlyos) is volt a szűkre szabott jelmezekben az adott szerephez: nem tetszettek, sem énekük, sem játékuk, persze a musical topikban is késhegyig menő viták folytak erről...

A Vígszínházi változatban tőlem csak Varju Kálmán kap egy hatalmas igent, telibe találta a szerep,mind külsőre, mind belsőre, legalább is szerintem.

A Zeffirelli és a Luhrmann változatot is láttam, előbbit szeretem, utóbbit nem, de azt elismerem, hogy Leonardo DiCaprio jó a szerepben, és igazán megérdemelne már egy Oscart. Te láttad-a Görög-Gregor párost? Hát őket nagyon nehezen tudom elképzelni, Gregor Bernadettől már akkor is messze állhatott a naiva szerepkör...

A Nemzetiben Mácsai Pál és Kováts Adél is híres veronai pár volt, sajnos ezt az előadást én nem láttam....

válasz erre
2 hozzászólás | előzmény: Lilian #2

Lilian | 2011. április 30. szombat, 20:20

Ha a mai magyar színjátszók közül kellene választanom,akkor pedig ők :))

Rómeó biztosan :))

válasz erre
1 hozzászólás

Lilian | 2011. április 30. szombat, 20:12

Igen,Shakespeare csak annyit ír,hogy 18 és 14 évesek.

Nekem a Zefirelli film két főszereplője az ideális páros,de a Baz Luhrmann filmben is nagyon szeretem a főszereplőket,főleg Leonardo Di Capriot,aki akkor 22éves volt!:))

Magyarok közül,ha láttam volna,valószínüleg ideális lenne Soós Imre,nekem:))

Ezt a fényképét szeretem a legjobban,bár ez a Lúdas Matyiból van:))

válasz erre
1 hozzászólás | előzmény: judep #1

judep | 2011. április 30. szombat, 14:15

Mármint vannak-e egyáltalán? Shakespeare drámájából szinte semmit nem tudunk meg a külsejükről. Milyennek képzeljük őket? Színpadon és filmen is sokan játszották a világ leghíresebb szerelmespárját, kik közülük az ideálisak és kik azok akik azok lehetnének, illetve kik azok akik szereposztásbeli tévedések voltak?

Itt lehet folytatni akinek kedve van hozzá, a Vígszínház Rómeó és Júlia topikjában elkezdődött felvetéseket...

válasz erre
1 hozzászólás