Cate Blanchett Csehov-feldolgozásban debütál a Broadwayn

2016. január 29. péntek, 10:04

A Platonov című Csehov-darab feldolgozásában lép először színpadra még idén a New York-i Broadwayn Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő.

    blanchett

 

Blanchett sydney-i társulatával játssza majd a The Present című drámát - közölte csütörtökön a Sydney Theatre Company.
    

Az új Csehov-adaptáció férfi főszerepét Richard Roxburgh alakítja. A színművet John Crowley rendezte, akinek Brooklyn című filmjét idén Oscarrra jelölték.
    

Blanchett is esélyes az amerikai filmakadémia díjára: őt a Carol című drámában nyújtott játékáért jelölték a legjobb színésznő kategóriában.
    

A Csehov első darabjaként ismert Platonovból Blanchett férje, Andrew Upton írt új színpadi feldolgozást a peresztrojka utáni korszakba helyezve a mű történetét. A színésznő Anna Petrovna, az egykor gazdag özvegy szerepét alakítja. Az előadás augusztusban mutatkozott be Sydneyben és nagy tetszést aratott.
    

Blanchett még sohasem lépett színpadra a Broadwayn, de más New York-i színházakban szerepelt már - emlékeztetett a Variety.com. 

 

Forrás: variety.com

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.