Bacchanália

2003. október 23-án újabb bemutatót tart a Katona József Színház a Kamrában. A Bacchanália címû elõadással Bozsik Yvette tovább fûzi a Katona Zsótér Sándor által elkezdett és folytatott Bakkhánsnõk-sorozatát. Ezúttal az Euripidész-mû színpadi változataiban ritkán szereplõ Dionüszosz-ünnep, vagyis…

Bacchanália Tovább

Portugál Miskolcon

A Portugál az elmúlt évek leggyakrabban színre vitt kortárs magyar színdarabja. Akadt olyan év, amikor hat színház is mûsorra tûzte Egressy Zoltán elsõ színpadi mûvét. Több nyelvre lefordították, és 1999-ben film is készült belõle. A csorbítatlan valóságot, egy képzeletbeli magyar falu lakóinak…

Portugál Miskolcon Tovább

Andy Warhol A -tól B-ig és vissza

"A: Szeretem a lakásodat. B: Szép, de csak egy embernek elég nagy, vagy kettõnek, akik nagyon közel állnak egymáshoz. A: Te ismersz két olyan embert, akik nagyon közel állnak egymáshoz?" Magyarországon egyedülálló produkció a Városi Színházban.

Andy Warhol A -tól B-ig és vissza Tovább

MGP a Motelrõl

...Hogy mi értelme van a Motelnek, arra az olvasó most itt nem kap eligazítást. Azt majd a szerzõ-rendezõ jövõbeli sértett nyilatkozataiból kell megtudnia. A Motel tehetséges munka. Jóízû színházi provokáció. Több állóvízbe beledobott kõnél. Lendületes, kirakatüvegbe belevágott kõdarab.NSZ - 2003.…

MGP a Motelrõl Tovább

Pályázat

Az ASSITEJ Magyar Központja a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma támogatásával, a marosvásárhelyi Ariel Gyermek-és Ifjúsági Színház, valamint a kaposvári Csíky Gergely Színház közremûködésével meghívásos pályázatot hirdet gyermek és ifjúsági korosztálynak szóló eredeti drámák megírására.

Pályázat Tovább

MEGHALLGATÁS

2003. október 23-án és 24-én délelõtt 11 órától 18 óráig meghallgatást tartunk a Tropicarium Színházban az ATLANTIS "az elveszett világ nyomában..." címû musical szerepeire.

MEGHALLGATÁS Tovább

NAPJAINK MAGYAR ÉS LENGYEL DRÁMAIRODALMA

A Budapesti Õszi Fesztivál keretében2003.október 21-én kedden 10.00-17.00 között kerül megrendezésre aNAPJAINK MAGYAR ÉS LENGYEL DRÁMAIRODALMAcimû könyvbemutató-szimpózium a Bárka Színházban.

NAPJAINK MAGYAR ÉS LENGYEL DRÁMAIRODALMA Tovább

POSZT 2004

Elindultak az elõkészületek a következõ évi POSZT versenyprogramjának kiválasztására A Fesztivál idõpontja: 2004. június 3 (csütörtök) - 12 (szombat). A válogató Csengery Adrienne.

POSZT 2004 Tovább
süti beállítások módosítása