Mamma Mia Las Vegasban

Két hónappal ezelõtt Las Vegasba jártam rokoni látogatáson, s az egyik este elhatároztuk, hogy újra megnézzük a Mamma Mia címû sikeres musicalt, amelyet immár a harmadik éve játszanak a Mandalay Bay Resort and Casino színházában.

Mamma Mia Las Vegasban Tovább

A Mulatság díjat nyert Lengyelországban

A kaliszi nemzetközi színházi fesztiválon díjat nyert a Bárka Színház nagysikerû elõadása, a Mulatság. A 45. alkalommal rendezett "Színészek Fesztiváljáról" a "legjobb és legkreatívabb csapatjátékért" hozta el a Boguslawski-díjat a három színész: Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Szikszai Rémusz.

A Mulatság díjat nyert Lengyelországban Tovább

Legyek Ura a Gyermekszínházi Szemlén

Perényi Balázs válogatása alapján A Legyek ura május 14-i elõadása része a III. Gyermekszínházi Szemle versenyprogramjának. A tizenévesek elõadásában látható produkció a Bárka Színházban kerül színre.

Legyek Ura a Gyermekszínházi Szemlén Tovább

A Krétakör sikere Rijekában

Tegnap zárult a 12. rijekai Nemzetközi Stúdiószínházi Fesztivál ahol a Krétakör Színház Siráj címû elõadásával szerepelt, s a következõ díjakat nyerte:

A Krétakör sikere Rijekában Tovább

Osiris tudósítások - vizuális táncszínház

Ízisz és a tizennégy részre feldarabolt Ozirisz utódai a mai napig folyamatosan újraélik a régi történetet. Ami kívülrõl sérthetetlen, az belül beteg, végül szétporlad. Egy izolált, steril világ óhatatlanul belülrõl rohad. Az idill mindig ijesztõen titokzatos. Profán rítusok, képi és zenei…

Osiris tudósítások - vizuális táncszínház Tovább

Godot-ra várva a Radnótiban

Vidnyánszky: Samuel Beckett darabjának színrevitele igazi megpróbáltatás ez rendezõ és színész számára egyaránt. Hittük, hogy a mi zûrzavaros világunkban a mû gondolatai újult erõvel fognak megszólalni és hatni.

Godot-ra várva a Radnótiban Tovább

Ballada a vasgyárról

S hogy mirõl szól a Ballada a vasgyárról? Hát a "végérõl" szól... a dolgok legvégérõl. A dacos önbizalomról, mellyel romhalmazainkat építjük nap mint nap magunk körül és önmagunkban. A dölyfös ostobaságról, ahogyan minden reggel szándékosan elfelejtjük, hogy csupán átutazók vagyunk. Na meg arról,…

Ballada a vasgyárról Tovább

Zsolnay Pályázat

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Rt. "A Zsolnay ma - Zsolnay fotók és filmek a médiában" címmel pályázatot hirdet, hogy a Zsolnay nagy múltra visszatekintõ, ma is tündöklõ, új arcát megmutathassa. A pályázatok benyújtása 2005. június 30-ig folyamatos.

Zsolnay Pályázat Tovább

Szerelem verssel és zenével

A Szigligeti Színház Szobaszínházában 2005. május 20-án, pénteken és 21-én, szombaton 20.00 órakor Szerelem verssel és zenével Héra Gábor költõi estje

Szerelem verssel és zenével Tovább

Tagozatok találkozója

Ebben az évben lesz 30 éve, hogy az elsõ Néptánc-tagozat 42 növendéke sikeres vizsgakoncerttel fejezte be tanulmányait az Állami Balett Intézetben. Ez a 4 éves képzési forma Rábai Miklós ötlete nyomán a hivatásos táncegyüttesek utánpótlására jött létre.

Tagozatok találkozója Tovább

Lev Tolsztoj: A sötétség hatalma /színház

"A sötétség hatalmának meséjét teljes egészében egy bûnperbõl vettem, amelyet a tulai bíróságon hallgattam végig. Itt is a mostohalánytól született csecsemõ megölésérõl volt szó, s a gyilkosság elkövetõje ugyancsak nyilvánosan, mostohalánya lakodalmán vallotta meg bûnét a vendégek elõtt“ -…

Lev Tolsztoj: A sötétség hatalma /színház Tovább

Bozsik Yvette: Holtodiglan

"Ránézünk a másikra, mélyen a szemébe, megfogjuk kezét, ölelünk és ölelni hagyjuk. Aztán hagyjuk, elhagyjuk. Vagy õ minket. Keressük a másikat. A párunkat, a valamikor elveszített másik felünket. Próbálkozunk, mert ki tudja, mikor csúszik ki kezünk közül az idõ. Elfáradunk, megöregszünk.…

Bozsik Yvette: Holtodiglan Tovább

Pataky Klári: Hull az elsárgult...

"Rutinos füllel már igen jól megkülönböztethetõ egymástól taps és taps, nos, ami Pataky Klári Hull az elsárgult... címû darabját fogadta, az kisebb örömünnep volt. (...) Irónia és felvállalt érzelmesség hatja át az egész estés darabot: nagyon stilizált, bábszerû, karikaturisztikus figurákat tesz a…

Pataky Klári: Hull az elsárgult... Tovább

2. Performance Fesztivál

Idén másodszorra rendezi meg a Gödör Klub (Budapest, Erzsébet tér) a budapesti Performance fesztivált május 13-án pénteken, 19h-tõl éjfélig. Éjféltõl a Nomada roma zenekar, és dj Onoff szórakoztatja a közönséget.

2. Performance Fesztivál Tovább

Olasz operák Miskolcon

Több mint ötven elõadás várja az idén a miskolci operafesztivál közönségét. A színházban kilenc külföldi társulat és számos híres hazai mûvész lép fel. A fesztivál tizenöt napja alatt a sárospataki vártól miskolci templomokon át az aggteleki barlangig számos külsõ helyszínen is várják a látogatókat.

Olasz operák Miskolcon Tovább
süti beállítások módosítása