Operavizsga

Tavaly a szentendrei MûvészetMalom második emeleti ablakából Kovalik Balázs kilökte Hajnóczy Júliát Merkúrként Rameau vizsgaelõadásán. Idén a német vendégtanár Martina Veh (34) megkegyelmezett Händel: Giulio Cesare operájánál Andor Éva, Gulyás Dénes és Nádor Magda éneknövendékeinek. (MGP)

Operavizsga Tovább

Terényi Színházi Napok

Engedjék meg, hogy ezúton is szíves figyelmükbe ajánljuk  az elmúlt nyáron alakult  szabadtéri  rendezvényünket. Ennek helyszínét egy Nógrád-megyei kis faluban, Terényben, érintetlen falusi környezetben találtuk meg. Terény Budapesttõl 86 km-re fekszik, közel Salgótarjánhoz illetve…

Terényi Színházi Napok Tovább

Hollywoodi maszkmester Magyarországon

Kalapács József musicalszínész videoklipjének forgatásán a három éve a hazánkban élõ amerikai maszkester,  Adam Martyn is részt vett  a rendezõ felkérésére. Interjú Adam Martynnal.

Hollywoodi maszkmester Magyarországon Tovább

Cseh komédia a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében

Outĕchova asszony végre férjhez adja negyven éves lányát, Svatavát egy Chod-vidéki bandzsa mészároshoz, Vá clav Vá clavhoz. De errõl nem értesítette a nyaralásból váratlanul hazatérõ Dr. Burkét, albérlõjüket, aki a kiebrudalástól való páni félelmében meglehetõsen furcsa tettekre ragadtatja…

Cseh komédia a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében Tovább

Erdős Virág: BLIBLIA

A Színház- és Filmmûvészeti Egyetem másodéves színészhallgatóinak elõadása. A dráma kilenc helyszínen játszódik, valamennyi egy-egy tévéstúdióban. Az elõadók Máté Gábor másodéves osztályának hallgatói.

Erdős Virág: BLIBLIA Tovább

Shakespeare Fesztivál Gyulán

Konferencia Shakespeare mûveinek fordításairól. Helyszín: Gyula, 2005. július 7. 11 óra Városi Könyvtár. Az elõadások kb. 20-25 percesek, közben beszélgetés az elhangzottakról, kérdések az elõadóhoz.

Shakespeare Fesztivál Gyulán Tovább

Operák a XIV. BUDAfEST Nyári Komolyzenei Fesztiválon

Ez évben is megrendezésre kerül nyáron 2005. augustus 2 - 17. között  a XIV. BUDAfEST  Opera és Balett Fesztivál. A programokat tekintve még válogatásra is nyílik lehetõség. Három helyszínen több zenei stílus, korszak képviselteti magát.

Operák a XIV. BUDAfEST  Nyári Komolyzenei Fesztiválon Tovább

Pályázat és özönvíz

"Karikatúrának látom az egész eddigi magyarországi pályázati rendszert. Csak arról szól, hogy ki szeretne színház igazgatója lenni" - nyilatkozta 2000 júliusában a Magyar Hírlapnak Szinetár Miklós, aki akkor élte meg operaigazgatói karrierjének elsõ leáldozását. "Az a legnagyobb baj, hogy azoknak,…

Pályázat és özönvíz Tovább

A Merlin marad

A fõvárosi önkormányzat Kiemelt Fejlesztések Bizottsága kedden megbízta a Fõkert Rt.-t, hogy bontsa le a Károly körúti bazársort, és ideiglenes jelleggel mielõbb parkosítsa a területet - közölte a testület elnöke.

A Merlin marad Tovább

Július 1-jén indul a Szegedi Szabadtéri Játékok

Megújult környezetben, július 1-jén indul a Szegedi Szabadtéri Játékok idei programsorozata. Az eddigi jegyértékesítési eredmények alapján 180 millió forintos rekordbevételt könyvelhet el a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Szervezõ KHT.

Július 1-jén indul a Szegedi Szabadtéri Játékok Tovább
süti beállítások módosítása