Elmarad a Musical Fesztivál

A Musical Fesztivál Szervezõiroda sajnálattal kénytelen értesíteni a 2005. szeptember 15-e és 21-e közé, Debrecenbe, a Fõnix Csarnokba meghirdetett Musical Fesztivál közönségét, valamint az érdeklõdõket, hogy a rendezvény technikai okok miatt nem kerül megrendezésre.

Elmarad a Musical Fesztivál Tovább

A Madách Színház Hírlevele

Szeptember 15-én, Az Operaház Fantomja elõadásával kezdõdik a Madách Színház 2005/2006-os szezonja.Az új évadban a Madách Színház továbbra is mûsoron tartja az elõzõ évad nagysikerû elõadásait, valamint tovább folytatódik a "VENDÉGSÉGBEN A MADÁCH SZÍNHÁZ" címû sorozat, a Vidám Színpadon.

A Madách Színház Hírlevele Tovább

SZÍNHÁZI ZENE - ZENEI SZÍNHÁZ

Szakmai beszélgetés a Színházi Intézetben a Zsámbéki Színházi Bázis nyári bemutatóiról A beszélgetések idõpontja: 2005. szeptember 12. 14.00.2005. szeptember 13. (kedd) 14.00.

SZÍNHÁZI ZENE - ZENEI SZÍNHÁZ Tovább

Vígszínházi Nyílt Nap

Szeptember 17-én, szombaton ismét megnyílnak a Vígszínház kulisszái a nagyközönség elõtt. Régi színházi plakátok is hozzáférhetõvé válnak.

Vígszínházi Nyílt Nap Tovább

IV. Tehetségkutató Színműíró Verseny

A Magyar Rádió Rt. és a XXI. sz. Magyar Drámájáért Alapítvány meghirdeti a IV. Tehetségkutató Színmûíró Versenyét. A Verseny helye a Budaörsi Játékszín, ideje: 2005. szeptember 21., a Magyar Dráma Napja.

IV. Tehetségkutató Színműíró Verseny Tovább

Új formák a mai holland színházban

Eduardo de Paiva: A n g e l  címû elõadása 2005. szeptember 19. és 21., a De Spullenmannen: M o r e  címû produkciója pedig 2005. szeptember 22. és 24. között látható a Merlin Színházban (V., Gerlóczy u.4.; 317-9338).

Új formák a mai holland színházban Tovább

POR LORCA

Federico García Lorca                verseire BemutatóMERLIN SzínházSzeptember 16, 17.19:00 óra

POR  LORCA Tovább

A szabadság kultúrája

Milyen legyen a kulturális politika a 21. században? - Bozóki András kulturális miniszter kiáltványa, mely megjelent a Népszava Szép Szó címû mellékletében.

A szabadság kultúrája Tovább

Japán bunraku bábszínház Magyarországon

Japánon kívül elsõ ízben a Vidám Színpadon lép fel nagyközönség elõtt egy japán bunraku bábszínház, amióta a bunrakut a kulturális világörökség részévé nyilvánították 2003-ban.  

Japán bunraku bábszínház Magyarországon Tovább

Cigánylabirintus és Wyssegrad 1330

2005. szeptember 30-án pénteken 18.00-kor és október 1-én szombaton 19.00-kor a Marczibányi Téri Mûvelõdési Központ (1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a.) színháztermében lesz látható a két elõadás, a Cigánylabirintus és a Wyssegrad 1330 budapesti bemutatója.

Cigánylabirintus és Wyssegrad 1330 Tovább

A Merlin Színház őszi programja

Lorcára-Flamenco est - Holdkelet -Andalúz táncképek AngelHolland vendégjáték - Eduardo de Paiva Múló RúzsBaltazár Színház - Looking for Hamlet Könyvbemutatók, táncestek, magyar és külföldi fellépõk Budapest nemzetközi színházában. Tekintse meg az õszi programot!

A Merlin Színház őszi programja Tovább

KRÉTAKÖRNYITÓ

Szeptember 10-én többféle érdekességgel szolgáló ÉVADNYITÓt tart a Krétakör Színház a Tûzraktárban (Budapest, IX. Tûzoltó u. 54-56).  

KRÉTAKÖRNYITÓ Tovább

Nyári monszun tizedszer

Pont-à-Mousson, augusztus 24-30. Nemcsak az elmúlt hetek idõjárásáról juthat eszünkbe a monszun; ezt nevet viseli egy immár tizedik alkalommal megrendezésre kerülõ francia fesztivál is. A ma színházi írásait felvonultató hét nem titkolt célja volt tehát a frankofón színházi világot felforgatni;…

Nyári monszun tizedszer Tovább

Új évad az Új Színházban

Épp hogy megérkezett az Új Színház társulata a gdanski Shakespeare-fesztiválról, ahol a Szentivánéji álmot mutatták be nagy sikerrel, már meg is történt az évadnyitó augusztus 22-én. Márta István igazgató elmondta, hogy feszített tempóban kezdõdik a munka, hisz már szeptember végén, a Magyar Dráma…

Új évad az Új Színházban Tovább
süti beállítások módosítása