Temps d’Images Fesztivál

2005. novemberében a Trafó elsõ ízben rendezi meg a TEMPS D’IMAGES Fesztivált. Ez egy széleskörû európai eseménysorozat, amely hét kortárs mûvészeti központ együttmûködésébõl született, és 3 éven átívelõ programot jelent a résztvevõ intézmények számára. Tekintse meg képes ajánlónkat >>

Temps d’Images Fesztivál Tovább

Ajánló a Kairói lúdhoz és a Motettákhoz

A L’oca del Cairo Mozart elsõ nagy olasz nyelvû vígoperája - lenne, ha elkészült volna. Az operát a zeneszerzõ félbehagyta, pedig az elsõ felvonás teljesen elkészült. Oka a szövegíróval G. B. Varesco-val történt egyet nem értése. Az opera elsõ felvonását Gyöngyösi Levente rekonstrukciójában…

Ajánló a Kairói lúdhoz és a Motettákhoz Tovább

Utolsó FEKETEországok - Utolsó FEKETElevesek a Millenárison

November 15-én Eörsi István író, dramaturg barátunkra emlékezünk, együtt szeretett kaposvári színházának mûvészeivel, színészekkel, rendezõkkel (Ascher Tamás, Ács János, Básti Juli, Bezerédi Zoltán, Jordán Tamás, Lázár Kati, Lukáts Andor, Molnár Piroska és mások). Hallhatnak majd verseket a még…

Utolsó FEKETEországok - Utolsó FEKETElevesek a Millenárison Tovább

Elmarad a Koccanás

A Katona József Színházban november 11-én és 12-én Fullajtár Andrea betegsége miatt elmarad a Koccanás címû elõadás. A jegyek a Katona jegypénztárában november 20-ig visszaválthatók. Megértésüket köszönjük.

Elmarad a Koccanás Tovább

A NÉMA REVOLVEREK VÁROSA

2005. november 11-én, pénteken   mutatja be a Magyar Színház  társulata REJTÕ JENÕ: A NÉMA REVOLVEREK VÁROSA  címû mûvét, IGLÓDI ISTVÁN rendezésében.

A NÉMA REVOLVEREK VÁROSA Tovább

Közkívánatra újra!

Nézzünk bizakodva a jövõbe! - Felolvasás Örkény István egyperces novelláiból2005. november 15. 19.00 - Örkény SzínházA nagy sikerre való tekintettel a "nyitóelõadás" Nézzünk bizakodva ajövõbe! - Örkény István egyperces novelláiból olvas fel az Örkény IstvánSzínház  társulata.

Közkívánatra újra! Tovább

3 díj a Ledarálnakeltűntemnek Szarajevóban

A Katona József Színház 2005. október 17-20. között a rangos szarajevói MESS Festiválon vendégszerepelt, a Kamra nagy sikerû elõadásával, a Ledarálnakeltûntemmel. A produkció elnyerte a Legjobb elõadás és a Legjobb rendezés díját, valamint a Kritikusok különdíját.

3 díj a Ledarálnakeltűntemnek Szarajevóban Tovább

November végi színházi programok a Millenárison

• Múló Rúzs - - Baltazár-kabaré az idõ múlásáról. •  A Bharata Nátjam, Dél-India több ezer éves szakrális táncaként képviseli a legrégibb töretlen hagyományt a klasszikus indiai táncstílusok közül.• MURLIN MURLO Annyira vígjáték ez, amennyire a Három nõvér. ...

November végi színházi programok a Millenárison Tovább

Mûsorváltozás a Millenárison

A nagy érdeklõdésre való tekintettel november 15-én este 20 órakor a felnõtt nézõink számára is bemutatjuk a Bábopera címû elõadásunkat, mely délelõtt 11 órakor gyerekbérlet - sorozatunk részeként is megtekinthetõ.

Mûsorváltozás a Millenárison Tovább

AZ OKOS MAMA

Békeffi örök érvényû darabja õsbemutatónak számít, mivel a szövegkönyvbõl a megírása után azonnal filmet készítettek. A film nagy sikerrel ment a mozikban a 40-es évek végén. Fõszereplõje az okos mama, aki humoros fondorlatokkal minden áron rendbe akarja hozni lányai "rosszul kötött házasságát".

AZ OKOS MAMA Tovább

Maldoror énekei

A Maldoror énekei. Káoszból és Feszületbõl gyúrt látomás. Mélységet és magasságot ostromló elutasítás. Önkívület és öntudat borzasztó keveréke. Maldoror énekei, teste, szelleme, árnya a mi meghasonlott tudatunk. Égre törõ fohász. Halott tükör. Ferde ragyogás. Az õszinteség a mûvészet forrása.…

Maldoror énekei Tovább

Párhuzamos történetek

Nádas Péter november 10-én mutatja be új könyvét a Litera és a Bárka Színház rendezésében. A szerzõ felolvas a mûbõl, melyet Vidovszky László erre az alkalomra komponált Tizenkét duó címû mûve tagol.

Párhuzamos történetek Tovább

Atlantis Színház a Merlinben

Az Atlantis produkciók továbbra is a Merlin Színházban láthatók. Szakadék ( rendezte: Bernáth Dénes) és Kötélen a Niagara felett (rendezte: Horgas Ádám) c. elõadások nevemberben és decemberben kerülnek színre.

Atlantis Színház a Merlinben Tovább
süti beállítások módosítása