Játsszunk pantomimet!

A kimondott szavaknál jóval többet mondanak el rólunk, érzéseinkrõl, szándékainkról a mozdulataink, az arckifejezésünk és a testtartásunk, még akkor is, ha manapság a legtöbb ember nem fordít elég figyelmet a szavakon túli jelzésekre.

Játsszunk pantomimet! Tovább

Modern szörnyűségek labirintusa

A TÁP Színház rendszeres hétfõ esti jelenléte a Süss Fel Napban dec. 05 - én. A szórakozóhely a Honvéd utca és a Szent István körút sarkán található.

Modern szörnyűségek labirintusa Tovább

Hip hop buto

Õszi csend a címe Kocsis László Szúnyog a Merlinben új bemutatott estjének. Szúnyog nincs egyedül. Varga Fannival ketten vannak. HOMO NOVUSzínháznak neveztetnek.

Hip hop buto Tovább

Szentivánéji Álom

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklõdõt a kaposvári végzõs színész osztály Shakespeare: Szentivánéji álom elõadásaira. Jegyek korlátozott számban kaphatók.

Szentivánéji Álom Tovább

Ahogy nektek tetszik...

December 03-án mutatják be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán Shakespeare: Ahogy Nektek tetszik címû vígjátékát.

Ahogy nektek tetszik... Tovább

Füst Milán-díj

A Füst Milán Jutalom prózai kuratóriuma (Sándor Iván elnök, Földényi F. László és Budai Katalin /NKÖM/ tagok) ebben az évben Darvasi Lászlónak kiemelkedõ prózaírói munkásságáért, nemzetközi sikereiért, és Spiró Györgynek idei, nagyhatású regényéért, a Fogság címû mûvéért ítélte oda a díjat.

Füst Milán-díj Tovább

A sötétség titokzatos világa, ismét

A Best of Image címû produkciót még három alkalommal és egyben utoljára tekinthetik meg 2006. február 9-én, 10-én és 11-én a Thália Színházban. A prágai társulat új szervezésben, az Armel Produkció valamint a Thália Színház közös meghívására érkezik hozzánk. A közönség azon része, akik az idén…

A sötétség titokzatos világa, ismét Tovább

Sorok a jegyirodánál

December 1-jével megkezdõdött a Szegedi Szabadtéri Játékokra szóló jegyek, bérletek értékesítése. A fesztivál szegedi központi jegyirodájában az elõzetes várakozásokat messze meghaladó érdeklõdés mutatkozott a Játékok jövõ évi mûsora iránt már az elsõ napon.

Sorok a jegyirodánál Tovább

DV8 Physical Theatre: Just for Show

Szex, hazugság és DV8... Mi rejlik a felszín alatt? Az angol fizikai színház legújabb darabja az igazság, a szépség és az illúzió kérdéseit járja körül. A Just for Show a képmutatásról és a magamutogatásról szól: Lloyd Newson koreográfus a minket körülvevõ látszat-világ leleplezését kísérli meg és…

DV8 Physical Theatre: Just for Show Tovább

Ha megjön Kabos...

1919, Nagyvárad, Pollák Mama kuplerája, ahová alkalmi örömért térnek be színészek, rendõrök, és mindenféle alakok. Ide toppan be egy különös ember: hátán fehér szárnyak, kezében bõrönd, és azt állítja, hogy õ Kabos Gyula, aki, miután a Halál Angyalával visszafelé repült az idõben - véletlenül…

Ha megjön Kabos... Tovább

Színház/művészet/politika

P. Müller Péter  A “Régió vagy provincia. Pécs kulturális élete a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években" címû - egy, a Pécsnek az Európa Kulturális Fõvárosa 2010 pályázatát elõkészítõ - konferencián, 2005. június 6-án elhangzott elõadásának szerkesztett változata.

Színház/művészet/politika Tovább

Táncszínházi premier Miskolcon

Két tánctanulmány - így nevezi a munkát Krámer György. A két egyfelvonásos keletkezés történetébe avat be a koreográfus. Az interjú teljes szövege Kornya István tollából a Miskolci Nemzeti Színház  Színházi Esték c. lapjának  60. számában olvasható.

Táncszínházi premier Miskolcon Tovább

Mágneses mezők

A MU Színházban 2005. december 9-én és 10-én  20 órakor mutatja be Nagy Andrea: Mágneses mezõk címû új darabját.

Mágneses mezők Tovább

Fülke fényben

A József Attila emlékév záróprogramjaként a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamaratermében a Miskolci Nemzeti Színház mûvészeinek elõadásában látható a Fülke fényben címû elõadás.

Fülke fényben Tovább

Fekete gyöngyök, ötvenedszer

A nemrégiben Brazíliában vendégszerepelt Fekete gyöngyök december 1-én 19 órától látható ismét a Mûvészetek Palotájában. A Honvéd Táncszínház koreográfusai a Kárpát-medence cigány táncaiból válogattak. Fellép továbbá a Hegedõs együttes barátaival, a Honvéd Együttes Népi Zenekara és a Lindri Trió.

Fekete gyöngyök, ötvenedszer Tovább

Századik Bácskai-pszichoszínház

Öt évad, immáron 99 elõadás. Originális színházi forma, egy új mûfaj.  A színészek egy rövid forgatókönyvet kapnak a jelenetekrõl, majd improvizálnak. A színész alkotótárs lehet, aki rögtönözhet, jelenetenként átváltozhat: eléggé szabad ahhoz, hogy kitalálja a szövegét a szerepben és eléggé kötött…

Századik Bácskai-pszichoszínház Tovább
süti beállítások módosítása