Vitéz bátor Veszprémből

A Vidéki Színházak Találkozója keretében április11-én, kedden 11 órakor játszik a Veszprémi Petõfi Színház a Vitéz bátor címû táncmesejátékával darabjával mutatkozik be a Thália Színházban.

Vitéz bátor Veszprémből Tovább

Rókatündérek

Az elõadás kiindulópontja a kínai történetekben a gyakran visszatérõ rókatündér alakja, aki gyakran ölt emberi formát, a természet titkait mind ismeri és rendkívül érzéki természetû. Halála percében felemeli a fejét. Fönt jár a háztetõkön, a tetõgerendák között. Az emberek tartanak tõlük. A…

Rókatündérek Tovább

Hófehérke meg a törpék

A Fogi Színháza május 8 -án délután 3-kor mutatja be a Budapest Bábszínházban a Hófehérke meg a törpék c. meseoperettet. A Grimm testvérek ismert történetét színpadra írta Albert Péter, az elõadás zenéjét Barabás Árpád szerezte, a dalok szövegét Lõrinczy Attila írta. Az õsbemutató 2002-ben volt a…

Hófehérke meg a törpék Tovább

Magyar utca 12-14. II. emelet

Vasvári Emese még fõiskolásként kitûnt Parti Nagy Lajos Ibusárjában meg a Kamra Müller táncosai elõadásában, mégsem szerzõdött a Katona Józsefhez. Tudni lehetett róla, hogy szemfogóan érdekes nõ színpadon is, civilben is. Van esze, humora, öniróniája. Elégedetlen mindennel és mindenkivel: elsõsorban…

Magyar utca 12-14. II. emelet Tovább

A kolozsváriak versenyben

A hagyományokhoz híven április elsõ napjaiban eldõlt, hogy mely elõadások versenyeznek a hatodik alkalommal megrendezésre kerülõ Pécsi Országos Színházi Találkozón 2006. június 8-17. között.  

A kolozsváriak versenyben Tovább

Táncos siker a Fringe Fesztiválon

2006. április 5. Budapest - Kiosztották az elsõ magyarországi Fringe Fesztivál díjait, melyen nagy sikerrel szerepelt az OFF Társulat, Titi Táji Táncok c. táncelõadásával. Hód Adrienn koreográfiája elnyerte a zsûri elismerését, a társulatot 1.000.000,-Ft-al támogatják egy új bemutató létrehozására a…

Táncos siker a Fringe Fesztiválon Tovább

Szürke fény

A TÁP Varieté Performance és Színház bemutatja: Szürke fény Sickratman lemezbemutató számítógéppel, magnóval, discmannel, akusztikus basszusgitárossal és gitárossal.

Szürke fény Tovább

A Krétakör New Yorkban

A Vidám Színpadon február közepén tartott New York-New York estjén a Krétakör tagjai megígérték, hogy hazaérkezésünk után közönség elõtt szembesítik magunkat elõzetes várakozásainkkal - erre április 7-én este 22.30- kor a Gödörben kerül sor.

A Krétakör New Yorkban Tovább

Nemzetközi Költészeti Fesztivál

Ráday Könyvesház negyedik alkalommal rendezi meg költészeti fesztiválját 2006. április 6-9-e között, mely egyben a Ráday Kultucca évadnyitó eseménye. Az Europoetica Sacra névre keresztelt idei programsorozat a szakralitás és a mûvészet kapcsolatát kívánja bemutatni.

Nemzetközi Költészeti Fesztivál Tovább

Nappal hold kél bennem...

Turek Miklós, Nappal hold kél bennem... címû versszínházi elõadásával emlékezhetünk József Attilára a Magyar Költészet Napján április 11-én este 7 órakor a Spinoza-ház színháztermében.

Nappal hold kél bennem... Tovább

Ismét Performance Fesztivál

A  Gödör Klub 2006.  május 20-án harmadik alkalmommal rendezi meg a Budapesti Tánc és  Performance Fesztivált. A Fesztiválhoz ezúttal is fellépõket  keresünk, akik szívesen mutatnák be kizárólag a fesztiválra  készített táncelõadásukat, performance-ukat.

Ismét Performance Fesztivál Tovább

Csókos asszony

Április 7-én, pénteken este 7 órakor mutatja be a Kecskeméti KatonaJózsef Színház Zerkovitz Béla - Szilágyi László - Harmath Imre: Csókos asszony címû operettjét Tasnádi Csaba rendezésében.

Csókos asszony Tovább

Az ajtó

2006. április 7-én mutatja be a Magyar Színház társulata SZABÓ MAGDA: AZ AJTÓ címû világhírû mûvének Bereményi Géza által dramatizált változatát, Pinczés István rendezésében. Szabó Magda Kossuth-díjas írónõ mitológiai személyiséggé növesztett sepregetõ öregasszonyának története igazi világsiker: 34…

Az ajtó Tovább

A Faust mint önvallomás

Goethe: Faust címû drámáját mutatja be az egri Gárdonyi Géza Színház április 7-én este 7 órától. Csizmadia Tibor rendezésében elõször kerül színpadra a darab Márton László fordításában.

A Faust mint önvallomás Tovább

Székely-plakett díj, 2006.

2006. április 4-én, Bazsinka Zsuzsanna mûvésznõ átvette a Fészek Mûvészklub és a Magyar Állami Operaház közös alapítványának díját, a Székely-plakettet. A díjat kiemelkedõ szakmai teljesítményéért, emberi magatartásáért adományozták az Operaház mûvészének. 

Székely-plakett díj, 2006. Tovább

Mrozek: Nyílt Tengeren

A Vidéki Színházak Találkozója keretében a Szegedi Nemzeti Színház elõadásában Slawomir Mro¾ek: Nyílt Tengeren címû  abszurd drámáját tekinthetik meg az érdeklõdõk 2006. április 12.,  szerda 18 órakor a Nemzeti Színház stúdiószínpadán .

Mrozek: Nyílt Tengeren Tovább
süti beállítások módosítása