Egy úr Velencéből

Márai Sándor közel állt Casanova témájához, a hódítóhoz, aki hazugságokkal bolondította magába a nõket, de igazán soha nem volt szerelmes.

Egy úr Velencéből Tovább

Kincses Felvidék

Szeptember elején ismét a táncé lesz a fõszerep. Az Állami Népi Együttes mûsorával indul az idei Keszthelyi Táncpanoráma, az elsõ nap programja biztos, hogy rengeteg érdeklõdõt vonz az ország számos pontjából és külföldrõl is.

Kincses Felvidék Tovább

Zsidó sanzonok

2007. szeptember 9 -én, vasárnap 19 órától a Spinoza Zsidó Fesztivál keretében Klein Judit sanzon estje látható-hallható többek között jiddis és ladino dallamokkal a Spinoza-házban.

Zsidó sanzonok Tovább

Abszurditás és cinizmus

Az Ellenfény legutóbbi száma beszélgetést közöl Telihay Péterrel, aki elõbb a szolnoki színház tagjaként, majd pályázóként figyelte az év egyik legnagyobb színházi botárnyát, a szolnoki igazgatóváltást. Sándor L. István interjújában a rendezõ tágabb összefüggésekben helyezi a történteket, ugyanakkor…

Abszurditás és cinizmus Tovább

Csehov: Ványa bácsi

Különleges eseménnyel kezdi a 215. évadját a Kolozsvári Állami Magyar Színház, ugyanis 5 napon át A.P. Csehov Ványa bácsi c. elõadása mûhelytitkaiba tekinthetnek be az érdeklõdõk.

Csehov: Ványa bácsi Tovább

Mensáros László emlékére

A Mensáros László Alapítvány, az Anyanyelvápolók Szövetsége, a Magyar Kultúra Alapítvány és a Magyar Versmondásért Alapítvány meghirdeti a IV. MENSÁROS LÁSZLÓ nemzetközi vers- és prózamondó versenyt.

Mensáros László emlékére Tovább

Évadnyitó Egerben

A tavalyi évad sikereit idén is meg kell ismételni, magas a mérce - mondta a fenntartó Heves Megyei Önkormányzat elnöke az egri Gárdonyi Géza Színház évadnyitó társulati ülésen. Sós Tamás kijelentette: aggodalomra nincs ok, szoros gazdálkodással biztosítottak a színház mûködésének pénzügyi…

Évadnyitó Egerben Tovább

Rokon népek költészete

A Magyar Versmondásért Alapítvány meghirdeti a VII. Rokon népek költészete fesztivált. A versenyzõk által bemutatásra kerülõ nép- és mûköltészeti alkotásokkal szeretnénk ízelítõt adni az uráli nyelvcsaládhoz tartozó rokon népek irodalmából.

Rokon népek költészete Tovább

Commedia dell'arte bemutatók

A Városi Színház  commedia dell'arte kurzusa hamarosan abba a munkafázisba érkezik, amikor délutánonként a Kálvária téren felvert vásári színpadon betekintést lehet nyerni, hogyan élnek ma a maszkok.

Commedia dell'arte bemutatók Tovább

Az Ivanov Dublinba készül

A tavalyi nagy sikerû Ledarálnakeltûntem vendégszereplés után, a Katona József Színház újra meghívást kapott az Ulster Bank Dublin Színházi Fesztiválra. Szeptember 28-30. között négy alkalommal látható az Ivanov Dublinban, az O'Reilly Színházban.

Az Ivanov Dublinba készül Tovább

Állami kitüntetések

Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke megbízásából Hiller István oktatási és kulturális miniszter  - a nemzeti ünnep, augusztus 20-a alkalmából az alábbi kitüntetéseket adta át:

Állami kitüntetések Tovább
süti beállítások módosítása