Csongor és Tünde

O. Szabó Soma múlt évben végzett a Színház- és Filmmûvészeti Egyetemen, Máté Gábor osztályában. Most az Evangélium Színházban a Csongor és Tünde fõszerepére készül. Errõl beszélgettünk.

Csongor és Tünde Tovább

Előjáték Brémában

Mikó Csaba Elõjáték címû darabját a Brémai Színház mutatja be december 6-án. Mikó Csaba 2003-ban írt drámája egy tetralógia (Apa, Elõjáték, Testínség) középsõ darabja.

Előjáték Brémában Tovább

Közérdekű közlemény

A Színház.hu-t kiszolgáló szerverpark a felhasználók számának, a nagyközönség számára olcsón elérhetõ sávszélesség növekedésnek  és a társadalom a színházmûvészet iránt tanúsított exponenciálisan növekvõ figyelmének köszönhetõen folyamatos bõvítésre szorul. A mai nap folyamán upgradeljük az egyik…

Közérdekű közlemény Tovább

Magyar Carmen

A Magyar Carmen produkció ötlete Novák Ferenc rendezõ - koreográfus inspirációja alapján született. A dráma - és zeneirodalom híres, hírhedt nõalakjának megidézése, valamint az eredeti cselekmény átültetése az elsõ világháború elõtti monarchikus Magyarországra, izgalmas ötlet. Az írói csapat -…

Magyar Carmen Tovább

Balla Ildikó kiállítása

Az Új Színház és  Volksbank Galéria rendezésében Balla Ildikó díszlet-, jelmeztervezõ kiállítása nyílik 2007. november 9-én, pénteken 17.30 órakor az Új Színházban.

Balla Ildikó kiállítása Tovább

20 éves a Thália Stúdió

Két Szép Ernõ darabbal ünnepeli fennálásának 20. évfordulóját a Thália Stúdió - Los Angelesi Magyar Színkör. A jubileum elõadás 2007. november 11-én d.u. 5 órakor látható a Madrid Színházban, amelyre vendégmûvészként a nagyváradi Hajdú Gézát hívták meg.

20 éves a Thália Stúdió Tovább

MOVEerieté C film

A TÁP Varieté és Performance Színház bemutatja: MOVEerieté C film West Balkán, 2007. november 5., 22:00.

MOVEerieté C film Tovább

Hattyúk tava

A Szegedi Kortárs Balett idén ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. Juronics Tamás vezetésével, a társulat ajándékozza meg a tisztelt nagyérdemût, torta helyett az idei évadban elsõként rögtön egy illetve két fantasztikus produkcióval.

Hattyúk tava Tovább

HARU SPEX

A Finita la Commedia társulat HARU SPEX - képtelen létfilozófia - címû új bemutatója 2007. november 9-10-én (péntek-szombat) 19 órakor látható a Mûcsarnok gyönyörû Apszis-Oldalhajó terében.

HARU SPEX Tovább

Tisztújítás

Drámaíró útjának csúcsára jutott Nagy Ignác, amikor 1843-ban bemutatták Tisztújítás címû mesterien megírt vígjátékát, amely, miközben a megyei közigazgatás korrupcióit teszi bíráló köznevetség tárgyává, egyszerre gúnyolja ki a reakciós vármegyei kiskirályt meg a fût-fát ígérõ, felelõtlen,…

Tisztújítás Tovább

Én egy szemüveges kisfiú vagyok

November 15-én este 22 órakor Pelsõczy Réka rendezése, az Én egy szemüveges kisfiú vagyok címû eladás elõször látható a fõvárosban. A Mûvészetek Völgyében kiugró sikerrel bemutatott produkció budapesti premierjére az Új Színház nagyszínpadán kerül sor."Mi lesz ha nagy leszek?" címmel dolgozatokat…

Én egy szemüveges kisfiú vagyok Tovább

Átkarol a csend

Nagy a tömeg a Közép-Európa Táncszínház tágasnak amúgy sem nevezhetõ elõterében Hámor József új darabjának premierjén. Mivel késve érkezem, az évadnyitó elõadást már csak az utolsó sorból figyelhetem, titokban reménykedve, hogy a Karaván Hámor elõzõ koreográfiájával, a Csendmorzsákkal ellentétben…

Átkarol a csend Tovább

Swift: Szerény javaslat

Jonathan Swift humanista angol lelkész és író -az egyetlen angol, akinek a tiszteletére kivilágították Dublint - háromszáz évvel ezelõtt, egy nagy írországi éhínség idején írta Szerény Javaslat címû röpiratát.

Swift: Szerény javaslat Tovább

Goldoni: A fogadósnő

A Vidám Színpad kiemelkedõ eseménye novemberben Goldoni: A fogadósnõ (Mirandolina) címû komédiájának bemutatója. Novák Eszter rendezése, a fõszerepekben Tóth Ildikóval és Cserhalmi Györggyel - úgy is, mint a mû "szabadtéri változata" - komoly sikert aratott nyáron a keszthelyi Festetics-kastély…

Goldoni: A fogadósnő Tovább

Euro-Néptánc Grand-Prix

2008-ban "Euro-Néptánc Grand-Prix", azaz modern néptánc fesztivál és verseny megrendezésérõl állapodott meg a Hagyományok Háza és az esemény lebonyolításában producer-szervezõ társként résztvevõ Dr. Média Kft.

Euro-Néptánc Grand-Prix Tovább

Nagy Ervin Madridban

Jövõ májusban kezdik forgatni Madridban azt a spanyol-kanadai-magyar koprodukcióban készülõ filmet, melyben Melanie Griffith és Michael Madsen mellett Nagy Ervin is fõszerepet kapott - mondta el az MTI-nek Kántor László, a My Sweet Stranger címû alkotás magyar producere.

Nagy Ervin Madridban Tovább
süti beállítások módosítása