Zenekatasztrófa

Január 17-én és 30-án, 19 órától a Sanyi és Aranka Színházban vendégszerepel a Hólyagcirkusz Társulat Zenekatasztrófa c. elõadása. A Mátyás utcai pincében, a Stúdió K egykori mûhelyében - ahol a Hólyagcirkusz alakult és hosszú évekig bemutatóit tartotta - Lukáts Andor az abszurdra, a különleges…

Zenekatasztrófa Tovább

Csáth Géza: a Janika

A Janika címû drámával vendégszerepel a Kassai Thália Színház a miskolci Nemzetiben. A felvidéki városban közönségsikert aratott elõadás 2008. január 9-én délután 5, és este 8 órakor tekinthetõ meg a Ráadás-sorozat keretében a Játékszínben. Csáth Géza remekmûvét 2007. december 13-án mutatta be a…

Csáth Géza: a Janika Tovább

Garbo

A világsztárok életét mindig is különös atmoszféra övezi, látjuk õket tündökölni, általában a legjobb formájukban lépnek nyilvánosság elé. Vajon mit gondolnak a csillogás közben, vajon, hogy zajlanak mindennapjaik a négy fal között, hogy indultak el az álmok útján?

Garbo Tovább

Nem bírom fékezni magam

A 2007 nyarán diplomázott színészeknek nem jutott státusz sem vidéken, sem a fõvárosban. Maguk szövetkeztek, így a színházi struktúra két új alternatívával gazdagodott: a Máté - Horvai színészosztály egy részébõl megalakult a kortárs magyar drámák bemutatására vállalkozó KoMa, az Ascher - Novák…

Nem bírom fékezni magam Tovább

A nagyratörő Egerben

Az egri Gárdonyi Géza Színház január 18-án bemutatja Márton László: A nagyratörõ címû történelmi játékát Csizmadia Tibor rendezésében, majd 19-én ünnepi elõadást tart a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

A nagyratörő Egerben Tovább

Manfred Karge: Faustus

Das Leben des Zauberers und Schwarzkünstlers Dr. Johann Faustus diente vor gut 400 Jahren als Vorlage für einen wilden, wüsten Abenteuerroman. Seither haben viele Schriftsteller immer wieder diese Geschichte des Mannes, der sich mit dem Teufel verbündete, aufgegriffen und in ihrem Sinne gedeutet.

Manfred Karge: Faustus Tovább

Sétálószínház Vízkeresztig

Vízkeresztig, azaz január 6-ig várja minden nap a vigántpetendi templom elõtt Józsa István sétálószínházával melegen öltözött és egy rövidebb sétától sem elrettenõ közönségét Dsida Jenõ: Miért borulnak le az angyalok Viola elõtt? címû mérföldes balladájával.

Sétálószínház Vízkeresztig Tovább

Csárdáskirálynő Nagyváradon

A Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata az év utolsó napján mutatta be az egyik legismertebb operettet, Kálmán Imre Csárdáskirálynõjét a Nagyváradi Állami Filharmónia színpadán, a filharmónia zenekarával és énekkarával.

Csárdáskirálynő Nagyváradon Tovább

Három új bemutató Miskolcon

Három új bemutatóra készül a Miskolci Nemzeti Színház. Megkezdte próbáit A tizedes meg a többiek, a Nyolc nõ és a Pillangókisasszony aMiskolci Nemzeti Színházban. A januárban és februárban bemutatandóelõadások között komédia, krimi és opera szerepel.

Három új bemutató Miskolcon Tovább
süti beállítások módosítása