Névtelen forrás az Internet

Sok vita folyt már az Internet névtelen publicitásának elõnyeirõl, hátrányairól. A Színház.hu eddig (is) nagyon vigyázott arra, hogy csak hiteles forrásból érkezõ dokumentumokat, közléseket tegyen közzé. Most azonban nem kerülhetjük el, hogy ne osszuk meg a Nagyérdemû Olvasóinkkal az egyik linket,…

Névtelen forrás az Internet Tovább

Pantagruel sógornője

Szombaton, április 12-én újra látható lesz Kolozsváron a Pantagruel sógornõje címû elõadás. A produkció rendezõje Silviu Purcãrete, aki legutóbb a Gianni Schicchi címû nagysikerû operaelõadást vitte színre a kolozsvári magyar színházban.

Pantagruel sógornője Tovább

Liliomfi Beregszászról

A Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház vendégjátéka látható 2008. április 20-án, vasárnap este 7 órakor a Klebelsberg Kunó Kultúrkúriában és 2008. április 21-én, hétfõn este 7 órakor a Magyar Színházban.

Liliomfi Beregszászról Tovább

Komáromi Jókai Színház

A Komáromi Jókai Színház vendégjátéka látható április 15-én a Vendégségben Budapesten - Határon túli magyar színházi estek keretében a Thália Színházban. Grimm - Albert - Barabás - Lõrinczy: Hófehérke meg a törpék címû meseoperettjének rendezõje Pille Tamás.

Komáromi Jókai Színház Tovább

Mesebemutató

Szerdán meseelõadás bemutatót tartottak a Tomcsa Sándor Színházban A császár új ruhája címû elõadást a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház igazgatója, Béres László állította színpadra.

Mesebemutató Tovább

III. Gesztus Fesztivál

Április 22 és 26. között újra megrendezésre kerül- immár 3. alkalommal -a Gesztus Fesztivál fesztivál, immár a III. Az összmûvészeti fesztivál mûsorán szerepel kortárs tánc, képzõmûvészet, színház, irodalom, zene...

III. Gesztus Fesztivál Tovább

Szegedi Szabadtéri Játékok

Óriási az érdeklõdés a Szegedi Szabadtéri Játékok idei programja iránt, a jegyek közel fele már gazdára talált. Az évadban öt produkciót, ebbõl négy új bemutatót kínál a fesztivál: Turandot (opera), Szentivánéji álom (worldmusical), Benyovszky (zenés táncszínház) valamint az István, a király…

Szegedi Szabadtéri Játékok Tovább

Kortárs siker

Nagy sikert aratott tegnap az ifjúság körében a Nemzeti Táncszínház  2007/2008-as színházi évadában útjára indított Beavató Táncszínházi Program, melynek keretében Novák Péter ezúttal Juronics Tamás mûvészeti vezetõt látta vendégül.

Kortárs siker Tovább

Könyvbemutató Debrecenben

Mintegy húsz beszélgetés alapján gyûjtötte kötetbe Cseh Tamás pályájának fõbb állomásait és az azzal kapcsolatos anekdotákat Bérczes László. A beszélgetõkönyv dedikálással egybekötött debreceni bemutatóján a szerzõ újra Cseh Tamással beszélget a Csokonai Színházban április 16-án, 18 órától.

Könyvbemutató Debrecenben Tovább

Othello kommentárok

2008. április 19-én, 19 órakor kerül bemutatásra a Szkéné Színházban az Othello kommentárok címû darab, Debreczeni Márton rendezésében.

Othello kommentárok Tovább

Hosszúhétvégék

A budapesti Katona József Színház az idei évadban is megrendezi már hagyományosnak számító bemutatóhetét, amikor külföldi színházi szakembereket, újságírókat lát vendégül. Idén jelentõs kedvezményt szeretnénk azok számára nyújtani, akik a nyári szünet elött színházi élménnyel kívánnak feltöltõdni.

Hosszúhétvégék Tovább

Szereti az Ájlávjút

Új rendezõt avatnak a Vidám Színpad április 11-ei bemutatóján. Jimmy Roberts-Joe Dipietro: Ájlávjú...de jó vagy, légy más címû kamara-musicalje Harangi Mária irányításával kerül színre. Az ifjú rendezõrõl nem árt tudni, hogy a szeme hol kék, hol szürke, "de tud zöld is lenni". Továbbá beszél…

Szereti az Ájlávjút Tovább

Versverseny

Az Új Színház a Költészet Napját költészettel ünnepli. Ahogy bizonyára már olvasták korábbi hírünkben, költõi versenyt hirdettünk hûség és megcsalás témakörében.

Versverseny Tovább

Feydeau: Fogat fogért

"A férjek mind esküszegõk és házasságtörõk! Nincs kivétel, ez foglalkozási ártalom." Vannak közöttük lelkes amatõrök, akik ósdi trükkökkel próbálkoznak, és vannak, akik "tudományos" módszerekkel csalnak. Georges Feydeau, a francia vígjáték legnagyobb mestere errõl a bizonyos "Ribadier-féle…

Feydeau: Fogat fogért Tovább

Költészet napi műsor

Rendhagyó módon, ingyenes mûsorral ünnepli a Magyar Költészet napját az egri színház. Megtartó varázslat címmel adnak ajándékmûsort a Gárdonyi Géza Színház mûvészei április 10-én 16 órától a stúdiószínpadon.

Költészet napi műsor Tovább
süti beállítások módosítása