Pintér Béla és Társulata

Idén harmadik alkalommal hívta meg a Pintér Béla és Társulatát a nemzetközi kortárs elõadómûvészeteket bemutató brüsszeli fesztivál, a neves KunstenFestivaldesArts.

Pintér Béla és Társulata Tovább

Petrovits Tamás emlékkoncert

2008. május 18-án, vasárnap 19 órakor az Aranytíz Mûvelõdési Központ Színháztermében (Budapest V., Arany J. u. 10.) felcsendül a Kossuth Rádióból (MR1) jól ismert  Esti mese szignálja: Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok.

Petrovits Tamás emlékkoncert Tovább

Sajtóközlemény

Sajnálattal voltam kénytelen tudomásul venni a kecskeméti Katona József Színház - korábbi sajtónyilatkozataival ellentétes - döntését, amelynek értelmében a jövõben nem kívánják folytatni velem a több éves sikeres munkát.

Sajtóközlemény Tovább

Jubileumi előadások

Két elõadással is jubilál az Örkény Színház ezen a hétvégén. Szép Ernõ: Kávécsarnok -Tûzoltó címû darabja illetve Parti Nagy Lajos: Ibusár címû elõadása elérkezett a 25. elõadáshoz.

Jubileumi előadások Tovább

Biljana Srbljanovic: Sáskák

A neves szerb drámaíró és színházi rendezõ, Biljana Srbljanoviæ Sásákák címû darabja kerül bemutatásra 2008. május 16-án a Katona József Színházban. A generációk közötti megnemértettséget és a családtagok egymáshoz való viszonyait finomkodás nélkül feltáró színdarab Máté Gábor rendezésében kerül…

Biljana Srbljanovic: Sáskák Tovább

A Graffiti Angyala

A Veszprémben megrendezett Tánc Fesztiválján 2008. május 21-én 18.00-tól fellép a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tánckara a Graffiti Angyala címû táncelõadással.

A Graffiti Angyala Tovább

Sötét komédia

A darab egyetlen este története. Brindsley Miller, a pénz- és sikerhiányos kezdõ szobrász létfontosságú vacsora elé néz: egy mûvészetkedvelõ milliomost vár vendégségbe, aki talán vásárol is végre majd tõle valamit.

Sötét komédia Tovább

POSZTRA VÁGVA 4.

A Bodó Viktor által rendezett Fotel címû darab nagy port kavart a nyíregyházi premieren 2007. szeptember közepén. A elõadás azóta is erõsen megosztja a szakmát és  a közönséget egyaránt, mondhatjuk tehát, hogy semmiképp sem hatástalan. A bemutató óta sem csökkent az érdeklõdés, a Móricz Zsigmond…

POSZTRA VÁGVA 4. Tovább

Keresők a Merlinben

Az évadban utolsó alkalommal létható A TÁP Varieté és Performance Színház Keresõk címû elõadása a Merlin Színházban. Az idõpont: 2008. május 17., 22.30 óra.

Keresők a Merlinben Tovább

Apák a Wiener Festwochen-en

A lett rendezõ, Alvis Hermanis, 1997 óta a Jaunais Rīgas Teātris vezetõje. 2007-ben munkáját Európai Színházi Díjjal jutalmazták. Ezen a héten a Wiener Festwochen keretében Apák címû darabja látható Gundars Āboliņ¹, Juris Baratinskis és Oliver Stokowski szereplésével.

Apák a Wiener Festwochen-en Tovább

Magyar darabok Kijevben

Két fajsúlyos darabot mutatott be a kijevi Gogolfeszt mûvészeti fesztiválon a beregszászi magyar színház, az ukrán színházmûvészet nyugati hírnöke - írta keddi számában az Odesszában kiadott Gazeta 24 országos napilap.

Magyar darabok Kijevben Tovább

Büchner

Roppant erotikus színház. Nem mintha vetkeznének a színészek. Kivévén Orosz Ákost: letolja nadrágját Pipo királyaként és szorulásosan kínlódik guggoltában. A szokásos nemi ingerkedés is elmarad. A koitálás gyakori használattól kikopott teátrális imitációját sem látni, szerencsére. A levegõ reszket…

Büchner Tovább

Plein-Art Fesztivál 2008

Május 16-18. között (péntektõl vasárnapig) zajlik a Ráday Kultucca immár hagyományos, X. jubileumi Plein-Art  Fesztiválja. A tavalyi vendég-ország Japán után idén a fesztivál vendége KÍNA - a kínai kultúra egy szelete, mint "Kincses Flotta".

Plein-Art Fesztivál 2008 Tovább
süti beállítások módosítása