Klamm háborúja

A számos díjat nyert Kolibri Színház Klamm háborúja címû 14 éven felüli fiataloknak ajánlott elõadása látható Scherer Péter elõadásában a szegedi Thealter fesztivál keretén belül a Vasvári Szakközépiskolában. Az elõadás után beszélgetés az alkotókkal.

Klamm háborúja Tovább

utolsó előtti nap

a thealter utolsó elõtti napján kiváló volt a kínálat, a legnagyobb érdeklõdés bozsik yvette és társulata lélektáncát kísérte. még a karzaton is lógtak a nézõk. a maszkalanderek ma homokszobárszkodtak, nem is akárhogy. és forgattak is.

utolsó előtti nap Tovább

Európai Zenés Színházi Unió

Több ország producerei, színigazgatói érkeztek Szegedre, hogy megtekintsék a Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház közös õsbemutatóját, Szakcsi-MP Sziámi-KERO® Szentivánéji álom címû worldmusicaljét. Jó alkalom volt ez arra, hogy a premier után, 2008. július 26-án délelõtt a színházi…

Európai Zenés Színházi Unió Tovább

A Médiacica esete

Létay Dóra és Szabó Gyõzõ a vendége Bácskai Júlia Pszichoszínházának 165. elõadásában. A Hegedû utcai Tûzraktér aulájában A Médiacica esete a Mesterrel címû improvizációjukba közbehegedül Bóna János.

A Médiacica esete Tovább

Hamlet

Szeptemberben újra látható a Gödöllõi Fiatal Mûvészek Egyesületének elõadásában a Hamlet címû rockopera. A Shakespeare drámája alapján készült zenés darab a Horváth Zoltán által átírt és rendezett 1999-es õsbemutató felfrissített változata.

Hamlet Tovább

cunami, hess, tízparancsolat

nagyra értékelném ha nagy türelmet tanúsítanának a hollandok iránt.az iránt a 16 millió holland iránt, aki a budapesti keleti pályaudvarra érkezik, mert a holland mélyföldet elárasztja a víz, és az egész lakosságot evakuálják.ez hát a holland cunami.

cunami, hess, tízparancsolat Tovább

Színház a Völgyben

A Balaton-felvidék csodás lankáin ezúttal Kapolcsi Bûvészeti Napok néven megrendezésre kerülõ összmûvészeti fesztivál ezúttal is izgalmas színházi elõadásokkal várja a Völgylátogatókat. A Völgy vendége többek között 6 napon át a gyegyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, illetve a soproni…

Színház a Völgyben Tovább

bele a közepébe

a thealter második napja nem volt olyan elõadásdús, mint az elsõ, legalábbis számomra és számszerûleg.pogány judit sokkoló darabja után (helyszín: csillag börtön) nehéz volt magamhoz térni. mintha egy baltával vágtak volna fejbe - mondja a darabról p. j. szerencsére csak átvitt értelemben, hogy…

bele a közepébe Tovább

Tavaszi szél

Néha megtréfál minket az idõjárás, de egy biztos lehet esõ, akár hideg, a Duna Mûvészegyüttes elõadása mindenképp meghódítja a nézõk szívét, ha kell, a Várszínházba költözik a produkció.

Tavaszi szél Tovább

Csókolj meg Katám

Jól sejti a tisztelt nézõ, bizony Shakespeare Makrancos Hölgy címû mûve elevenedik meg a színpadon, no persze ezúttal zenés aláfestéssel. Az eredeti történet jól ismert, klasszikus vígjáték, melyben az önfejû, makacs lány szívét rabolja el kitartó udvarlója.

Csókolj meg Katám Tovább

Jirí Kylián

A cseh koreográfus Jiøí Kylián életmûvét az idei Velencei Táncbiennálén Arany Oroszlán Díjjal jutalmazták. A 61 éves mûvész 1975 és 2004 között a Nederlands Danse Theater mûvészeti vezetõje volt.

Jirí Kylián Tovább

Rudolf Hess tízparancsolata

"A színész elkezdi élni a náci vezetõ életét. S az elõadás során hol homoszexualitásra hajlamos kamasz, hol büszke katona, hol Hitler, hol Kun páter, hol rettegõ ember, hol diadalmas diktátor, hol kifinomult értelmiségi, hol elállatiasodott gyilkos..."

Rudolf Hess tízparancsolata Tovább

Bacaèi Sjenki: Ex-position

A Bacaèi Sjenki egy olyan nemzetközi non-profit mûvészeti-produkciós szervezet, amely interdiszciplináris, azaz különbözõ mûvészeti ágakat magába foglaló multimédiás alkotásokat hoz létre.

Bacaèi Sjenki: Ex-position Tovább

Noktürnök Kolozsvárott

Két felnõtteknek szóló elõadást tart ezen a héten a kolozsvári Puck Bábszínház. A Summer University program keretében - amelyen az Arizona State University és a Babeº-Bolyai Tudományegyetem tanárai és diákjai vesznek részt - július 23-án és 25-én este 7 órakor két produkcióra kerül sor, a bábszínház…

Noktürnök Kolozsvárott Tovább

Nem mindvégig néma

Yoshihiro Kurita, aki magának elõször a tradicionális japán kabukiban szerzett nevet, most a szamurájkultúrában és a zen-buddhizmusban gyökerezõ nó-színház és a nyugaton is ismert színházi kultúra találkoztatásán fáradozik elõadásaiban. Társulata, a Niigata City-i Ryutopia Nó-Színház Shakespeare…

Nem mindvégig néma Tovább

megnyitók napja

szegeden nagykorúságát ünnepli egy fesztivál, a thealter. szabad színházak ünnepe ez, a világ minden tájáról érkeznek ide produkciók. a szervezõ maszk egyesület szeged régi tereit éleszti fel a fesztivál idejére: a régi hungária szállót, a zsinagógát, és belakja a város tereit is.a fesztivál elsõ…

megnyitók napja Tovább
süti beállítások módosítása