Meghallgatást tart

Hosszú évek után ismét nyílt meghallgatást tart a Budapesti Operettszínház. A cél: megtalálni Duncan Sheik-Steven Sater Tavaszébredés címû, a világhírû Frank Wedekind-dráma alapján készült musicaljének fiatal fõszereplõit. Az utóbbi idõk legnagyobb Broadway-sikerének magyarországi premierje hatalmas…

Meghallgatást tart Tovább

Saárossy Kinga nívódíjas

Színmûvészeti nívódíjjal ismerte el Eger városa Saárossy Kinga munkáját. Az idei Szent István-napi városi rendezvényen -a közgyûlés döntése alapján- Habis László polgármester adta át a kitüntetést az egri színésznõnek.

Saárossy Kinga nívódíjas Tovább

Munkatársat keres

A Bárka Színház diplomával rendelkezõ pályakezdõ fiatalt keres közönségszervezõ és jegyirodai munkatárs munkakörbe. A jelentkezési határidõt meghosszabbították. Részletek itt!

Munkatársat keres Tovább

Ígéretes évadkezdet Egerben

Még soha ilyen anyagi biztonságban nem kezdõdött el évad Egerben, mint most - mondta Merczel József, a Heves Megyei Közgyûlés alelnöke. A tavalyinál 27,5 millió forinttal gazdálkodhat több pénzbõl a színház. Az anyagi stabilitás érdekében egy intézményfenntartó társulást hoz létre a két fenntartó:…

Ígéretes évadkezdet Egerben Tovább

Dekameron - Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház

Boccaccio: Dekameron (r. Vidnyánszky Attila) Idén már harmadszor mentem ki Zsámbékra nyáriszínházazni; jó kis hely ez, a 3 különböző helyszín (hangulatos udvarral felszerelt művelődési ház, egykori rakétabázis (!), romtemplom) mind-mind feelinges, korrekt dolgokat lehet itt összerakni. Itt érdemes…

Dekameron - Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Tovább

Nyihaha kisasszony

2008. augusztus 31-én, vasárnap 20 órakor mutatja be a dunaújvárosi Bartók Táncszínház Nyihaha kisasszony - Történetek a  Paraszt Dekameronból címû elõadását. Az évadnyitó premier sok nevetést, felhõtlen szórakozást ígér nézõinek. Közremûködnek a Vasas Táncegyüttes tagjai.

Nyihaha kisasszony Tovább

Online táncfesztivál

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg azt az internetes táncfesztivált, amelyet az elsõ három évben 75.000 érdeklõdõ kísért figyelemmel a világ minden tájáról. Idén a SideBySide-net elnevezésû online táncfesztivál negyedik alkalommal szerepel a világhálón augusztus 28-tól, október 1-ig, a…

Online táncfesztivál Tovább

Sétáló látványosságok

Naria Inri Magaria (BG) figurái a látvány, a szépség és a báj megtestesítõi. Különös meseszerû alakjaik inspirálják fantáziánkat, földöntúli benyomást ébresztenek bennünk.

Sétáló látványosságok Tovább

Fehér fal

A Fehér fal fizikai színház, melyet magyar táncosok Fülöp Tímea, Egyed Beáta és Nagy Andrea adnak elõ emlékezetes jelenetkavalkádot teremtve a törékeny magányról.

Fehér fal Tovább

Megújul a Vidám Színpad

Centrál Színház néven mûködik tovább a Vidám Színpad. Puskás Tamás színházigazgatónak a névváltozáson túl is vannak átalakítási tervei. Szeptembertõl egyrészt felújított nézõtérrel, másrészt új koncepcióval is várja híveit a Vidám Színpad. A fõváros a székek felújítását állta, a színház saját…

Megújul a Vidám Színpad Tovább

ITTMOST camp piknik

Dabronyban, az alkotóház kertjében minden augusztusban megrendezésre kerül ez a kis fesztivál, de mindig másmilyen keretek közt, és más néven.

ITTMOST camp piknik Tovább

Dekameron

A beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata viszi színre Boccaccio Dekameron címû darabját csütörtöktõl négy napon át a zsámbéki romtemplomnál - közölte Balázs József.

Dekameron Tovább

Edinburgh Fringe Fesztivál

Augusztus 3-án nyitotta meg meg kapuit Edinburgh városa, amely immár 62. éve ad helyet a Fringe elnevezésû, egyik legismertebb európai fesztiválnak augusztus végéig. Az idei fesztivál programjait felsorolni ma már egyszerûen lehetetlen, hiszen 1947-hez képest több százsszorosára nõtt az elõadók,…

Edinburgh Fringe Fesztivál Tovább

OZIRISZ test-rekonstrukció

A nyár végén, augusztusban újra megkezdi a munkát Gergye Krisztián és társulata. Az évad nyitásaképp a Szépmûvészeti Múzeumban lépnek fel a Reneszánsz a Fáraók Egyiptomában címû kiállítás társprogramjaként.

OZIRISZ test-rekonstrukció Tovább

Rómeó és Júlia

Csaknem 3 ezer nézõ elõtt nagy sikert aratott Budapesten, a Margitszigeten a Rómeó és Júlia címû operafantázia Csizmadia Tibor rendezésében.

Rómeó és Júlia Tovább
süti beállítások módosítása