Színpadon a Zabhegyező

Pénteken került bemutatásra a Tamási Áron Színházban a Jerome David Salinger Zabhegyező című regénye alapján készült azonos című produkció. A darabot Kolcsár József rendezésében és előadásában tekinthetik meg az érdeklődők a színház Kamaratermében. Az előadás elkészítésében művészeti tanácsadóként…

Színpadon a Zabhegyező Tovább

Garaczi László: Plazma

Garaczi László zenés tv-játéka a mindent eluraló médiapimaszságot mutatja be. A kereskedelmi adások mindenhatóságát, ahol felhatalmazva érzik magukat a műsorvezetők, hogy mások szerelmi életébe, magánszférájába, sorsába, karrierjébe beleszóljanak, arról faggassák, kínos helyzetekbe hozzák, mindezt…

Garaczi László: Plazma Tovább

Cosí fan tutte

Az idei évad operabemutatója Mozart csodálatos műve, a Cosí fan tutte olasz nyelven csendül fel először december 4-én este 7 órakor a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházában.

Cosí fan tutte Tovább

Vaszilij Szigarjev: Guppi

December 5-én este 7 órakor tartják Szigarjev: Guppi című előadásának magyarországi ősbemutatóját Szikora János rendezésében az Aranytízben. Tragédia vagy komédia két részben, Radnai Annamária fordításában.  

Vaszilij Szigarjev: Guppi Tovább

Elhunyt Iglódi István

65 éves korában elhunyt Iglódi István Kossuth-díjas, Érdemes művész, a Nemzeti Színház örökös tagja, a Magyar Színház igazgató-főrendezője.  

Elhunyt Iglódi István Tovább

Prágai Quadriennálé 2011

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet mint a PQ hivatalos szakmai lebonyolítója ötlet-pályázatot hirdet a 2011. évben megrendezésre kerülő Prágai Quadriennálén (PQ) magyar kiállításainak megvalósítására.  

Prágai Quadriennálé 2011 Tovább

Színháztudomány mesterszak indul

2010 szeptemberétől színháztudomány mesterszakot indít a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara (Budapest, Reviczky u. 4.), nappali és levelező, államilag támogatott és költségtérítéses formában.  

Színháztudomány mesterszak indul Tovább

Csokonai: Cultura

December 9-én és 10-én este 7 órától lesz látható a kolozsvári színházban nemrég elindított Klasszikus magyar drámák felolvasószínházi sorozat második része: Csokonai Vitéz Mihály Cultura című vígjátéka.

Csokonai: Cultura Tovább

Edward Bond-hétvége

A huszadik század egyik meghatározó színházi személyisége, Edward Bond vendégeskedik két napig Budapesten. Miért mondja a színészeknek, hogy „stop acting!"? Miért állítja az elidegenítő hatásról, hogy az Auschwitz színháza? Miért gondolja, hogy nem lehet igazi demokrácia színház, illetve dráma…

Edward Bond-hétvége Tovább
süti beállítások módosítása