Szilveszteri nagy utazás

Igazi zenés ünnep lesz a nézők számára a Tamási Áron Színház szilveszteri előadása, amitől vidámabban, optimistábban, nyitottabban tudnak átlépni a 2010-es új esztendőbe. A hatalmas apparátust mozgató, az erdélyi komolyzenei élet sztárjait felvonultató nagyszabású produkció rendezője és zenei…

Szilveszteri nagy utazás Tovább

Szilveszteri bemutató

A Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata - mint ahogy már megszokhatta a nagyváradi közönség - színházi bemutatóval köszönti az új évet. Az idei szilveszteri produkció egy rendhagyó vállalkozás, ugyanis a társulat minden tagjának a résztvételével, egy közös alkotási folyamatban jött létre.

Szilveszteri bemutató Tovább

Globe

A Shakespeare's Globe Theatre ad otthont a Shakespeare Theatre Association of America (STAA) 20. alkalommal megrendezett éves konferenciájának 2010. január 7. és 10. között.

Globe Tovább

Látványtár

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete díszlet- és jelmeztervező választmánya pályázatot hirdet a 2010. március-áprilisában, a Magyar Alkotóművészek Házában megrendezésre kerülő Látványtár című éves szakmai kiállításon való részvételre.

Látványtár Tovább

Nibelung DVD a Krétakörtől

Nibelung DVD készül közösségi részvétellel. Hamarosan megjelenik az egykor nagy sikert aratott Krétakörös előadásból a Lipóton készített felvétel, melyet Mundruczó Kornél jegyez.

Nibelung DVD a Krétakörtől Tovább

10 éves a Frenák Pál Társulat

Idén ünnepelte 10 éves fennállását a Frenák Pál Társulat. A kiváló magyar koreográfus 1999-ben az akkor már tízéves francia együttesét fiatal magyar táncosokkal bővítette ki, és két helyen, Párizsban és Budapesten is működő magyar-francia csapattá alakította át. Erre a fordulatra egy ünnepség…

10 éves a Frenák Pál Társulat Tovább

Füst Milán: Boldogtalanok

"Egerben egy papi nyomdász szeretője megelégelvén szerelme csapodárságát, összeboronálta őt egy másik fiatal lánnyal, sőt oda is vette lakásába, s attól fogva hárman éltek együtt..." - írja Füst Milán a Boldogtalanok előszavában egy szerelmi gyilkosságról beszámoló újsághírt idézve, mely alapján…

Füst Milán: Boldogtalanok Tovább

Karácsonyi ajándék a színháztól

Az egész családnak meghitt szórakozást ígér a Diótörő című mesejáték, amelyet december 21-én 15 órától újra játszik az egri Gárdonyi Géza Színház, azonban az aznap este 7 órára meghirdetett előadás technikai okok miatt elmarad.  

Karácsonyi ajándék a színháztól Tovább

Casanova Nuovo

"Nem a köztudatban élő - egyébként nagyon leegyszerűsített, pontatlan és felületes - Casanova képe érdekelt, hanem az a „második reneszánsz" kora, amely ezt a személyiséget kitermelte magából és a korszak emblematikus figurájává tette. Hatalmas anyagból írtam meg a drámát, ami egyfajta időutazás…

Casanova Nuovo Tovább

Teliholdkor az emberek olyan bolondosok - TÁP Színház

Könnyed és rövid programra készültem; korán fekvő és kelő kollégának így is közepes jetlaget okozott az előadás f11-es kezdése. Ami egyébként sztenderd a TÁP-nál, legalábbis szezonban, mivel a főállásban lenyomott esti előadások után ilyen időpontra tud összegyűlni a csapat. Ilyenkor nyáron persze…

Teliholdkor az emberek olyan bolondosok - TÁP Színház Tovább

Kasimir és Karoline

Oktoberfesti zsongás, hullámvasút, mutatványosok, tömeg. Ott van Kasimir is, a sofőr, aki tegnap veszítette el a munkáját, és ma már képtelen jól érezni magát.  

Kasimir és Karoline Tovább

Tom Stoppard: Az igazi

Immár hivatalos hír, hogy Tom Stoppard Az igazi című darabját műsorra tűzi a londoni Old Vic 2010 tavaszán. Az 1982-es komédia témája a házasság, házasságtörés, a művészet és az érzelmek közötti különbség.

Tom Stoppard: Az igazi Tovább

Kések háza

Az év utolsó táncszínházi bemutatójaként látható 2009. december 18-án, 19-én  Gold Bea Kések háza című szürreális táncszínházi előadása este 20 órakor.

Kések háza Tovább

Országos SzínészVerseny

El tudja képzelni magát egy halraj részeként? Lehányná Ön a gyülekezetet az orgona mellől? Miért? Ellátogatna a kancsal jó hallásúak találkozójára, ahol mindenkit Feliciánnak hívnak? Eljátszana egy óvónőt szélsőséges nevelési elvekkel? Meg tudja mutatni, milyen, ha lazacra gondol, pedig nem akar..?

Országos SzínészVerseny Tovább

Mégis, kinek az élete?

A Centrál Színház  színpadán december 18-án kerül színre Brian Clark Mégis, kinek az élete? című darabja. Az eredetileg tévéfilmhez készült szövegkönyv végül is színpadon aratott óriási sikert, később pedig film is készült belőle Richard Dreyfuss és John Cassavetes főszereplésével, de a magyar…

Mégis, kinek az élete? Tovább

Minden jó, ha vége jó

A Figura Stúdió Színház 2009. december 20-án, vasárnap, este 7 órától bemutatja William Shakespeare Minden jó, ha vége jó komédiáját a gyergyószentmiklósi színházteremben Kövesdy István rendezésében.

Minden jó, ha vége jó Tovább
süti beállítások módosítása