Pályázatot írnak ki a Gyulai Várszínház igazgatói posztjára

A pályázat kiírására azért van szükség, mert a korábbi igazgató, Gedeon József tavaly novemberben, hosszan tartó súlyos betegséget követően elhunyt.

A pályázati kiírás szerint a jelentkező egyszerre látná el munkaviszonyban a színházigazgatói, és megbízási jogviszonyban a Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatait.

gyulai_var.jpgA Tószínpad és a gyulai vár

Görgényi Ernő polgármester az ülésen elmondta: a Várszínház kialakított koncepcióját, értékeit, hagyományait fontosnak tartja megőrizni. A jelentkezőktől nem várja el, hogy „teljesen felforgassák, új alapokra helyezzék” az eddig kialakított struktúrát és működést, de „némi finomhangolást”, a közönség számára befogadhatóbb előadások irányába való elmozdulást lehetőnek tart. Hozzátette: helyi értelmiségiekkel való beszélgetésekből azt szűrte le, hogy szerencsés lenne olyan vezetőt megválasztani, aki Gyulán él.

A beérkező pályázatokat szakértő bizottság bírálja el, amelynek tagja lesz a kultúráért felelős miniszter vagy delegáltja, a Színházművészeti Bizottság négy tagja, a társaság üzemi tanácsának, valamint a reprezentatív szakszervezetnek egy-egy képviselője. A gyulai önkormányzat részéről Kónya István alpolgármester és Durkó Károly kulturális bizottsági elnök vesz részt a munkában.

gyula.jpgGyulai vár

A határozati javaslat alapján a pályázati kiírást március 1-jén teszik közzé az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapján, jelentkezni március 31-ig lehet. Az új vezető személyéről - a szakmai grémium döntése után - április 26-i ülésén dönt a képviselő-testület. A kinevezés május 1-jétől öt évre szól.

 A Gyulai Várszínházat jelenleg Varga Marianna igazgatja, akit tavaly ősszel neveztek ki Gedeon József mellé második ügyvezetőnek. Az MTI információi szerint Varga Marianna még nem döntötte el, hogy pályázzon-e a posztra.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása