Alföldi Róbert és Hernádi Judit is szerepel a Shakespeare-vígjátékban

Béres Attila rendezésében kerül színre a Vízkereszt, vagy amit akartok a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Shakespeare egyik legnépszerűbb vígjátékát, a Vízkereszt, vagy amit akartok című darabot mutatja be idén nyáron, saját előadásként a Szegedi Szabadtéri Játékok.

A hiú szerelmes, Orsino herceg szerepét Görög László játssza, aki egyébként pályája során először lép a Dóm téri deszkákra. A gyászoló Olivia grófnőként Pálmai Anna tér vissza a Szabadtérire, akit a két évvel ezelőtti Shakespeare-darab, a Tévedések vígjátéka egyik főhőseként szerepelt a játékokon. Malvolio szerepét Alföldi Róbert vállalta el, aki szintén nem először áll színpadra a Szabadtérin. Violát, aki a darab során férfiruhát is ölt, a Miskolci Nemzeti Színház színésznője, Czakó Julianna játssza. 

szeged.jpgFotó: Dusha Béla

Elek Ferenc, a Katona József Színház művésze tavaly mutatkozott be a Szabadtéri nézőinek az újszegedi ligetben. Most Vitéz Böföghy Tóbi karakterébe bújik, partnere a mókában Vitéz Fonnyadi Ábrisként Zayzon Zsolt lesz. Hernádi Judit, Bodrogi Gyula és Gáspárik Attila is visszatér a Dóm térre, Szikszai Rémuszt és Bodoky Márkot pedig most láthatja először a közönség.  

A produkciót Béres Attila rendezi, aki már dolgozott a Dóm téri színpadon. Az ő elképzelésében került színre a három évvel ezelőtti Háry János is. 

Az utóbbi évtizedek legtudatosabb építkezése a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorpolitikájában a prózajátszás kapcsán történt - mondja Herczeg Tamás igazgató. - Hatalmas munkánk van abban Harangozó Gyula művészeti igazgatóval, hogy a 2017-es lesz sorban a harmadik évad, hogy Shakespeare-t játszunk. Ez már önmagában óriási siker. Egy színházat az tesz valóban színházzá, ha prózát is játszik. Büszkék vagyunk arra, hogy az opera műfaja mellett sikerült ezt is megújítanunk és megerősítenünk.”

A Vízkereszt, vagy amit akartok című előadást július 28-án, 29-én és 30-án láthatják a nézők a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A produkció díszletét Horesnyi Balázs, a szereplők jelmezeit Papp Janó tervezi. A Shakespeare-vígjáték Nádasdy Ádám fordításában kerül színre.

(Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok)

süti beállítások módosítása