Hiába zárt össze a szakma Jordán Tamás mögött

A szombathelyi közgyűlésben nem kapott többséget Jordán Tamás pályázata, így új pályázatot írnak ki a Weöres Sándor Színház vezetésére.

A szombathelyi közgyűlés pályázatot hirdetett a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjának betöltésére, amelyre a megadott határidőig a teátrum eddigi vezetője, Jordán Tamás és Dér András filmrendező jelentkezett. A színház alapító igazgatójának megbízatása szeptember 30-án jár le, a város közgyűlésének március 2-ig kellett döntenie arról, ki irányítsa tovább ügyvezetőként a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft.-t.

jordan_stekovics_gaspar.JPG

Jordán Tamás azonnal nyilvánosságra hozta pályázatát, amelyben összefoglalta az elmúlt tíz éves működésének eredményeit, a jövőre vonatkozóan pedig célul tűzte ki a színház fórumjellegének erősítését, a fiatalok megnyerését és a nemzetközi együttműködés továbbfejlesztését. Dér András filmrendező nem hozta nyilvánosságra pályázatát, de a nyugat.hu című internetes portál kiszivárogtatta. Erre Dér „botrányos körülményekre” hivatkozva visszavonta jelentkezését a posztra.

A szakmai bizottság február 21-én ült össze, de nem tudott dönteni arról, hogy támogassa-e az egyetlen megmaradt pályázatot, Jordán Tamásét. Jordán újraválasztásáért Facebook-csoport is alakult, amely Szombathely irányítószámának megfelelően 9700 kedvelést akart összegyűjteni. Ez a döntés előtti napon sikerült is – már tízezer felett jár az oldal kedvelőinek száma. Ezen a platformon küldhettek intézmények és magánszemélyek üdvözlő képeslapokat Jordán Tamás számára. Itt fejezte ki támogatását többek között Pintér Béla és Társulata, az Örkény Színház vagy a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata.

jordan_2.JPG

A szombathelyi társulat már korábban egyhangúlag támogatásáról biztosította igazgatóját. A Nemzet Színészei szintén egy emberként Jordán Tamás mellé álltak, Törőcsik Mari videóüzenetet is küldött Szombathely polgármesterének Jordán újraválasztását kérve. Szintén a támogatók sorába lépett a Színházi Kritikusok Céhe és a szombathelyi teátrumot is tagjai között tudó Magyar Színházi Társaság.

A Szombathelyen történtekről szóló összefoglalónkat itt olvashatják.

süti beállítások módosítása