Shakespeare vígjátéka homokban

Homokkal terítik be a Dóm téri színpadot az alkotók az angol mester kedvéért. Béres Attila rendezi a Szegedi Szabadtéri Játékok Vízkeresztjét.

Shakespeare egyik legnépszerűbb vígjátékát, a Vízkereszt, vagy amit akartok című darabot mutatja be idén nyáron, saját előadásként a Szegedi Szabadtéri Játékok. Ismét pazar társulatot állított össze a Szabadtéri az újabb különleges Dóm téri bemutatóra, amelyben hazánk legnevesebb színművészeit találjuk.

alfoldi_meszaros.jpg                           Alföldi Róbert fogja alakítani Malvoliót (fotó: Mészáros Csaba)

A hiú szerelmes, Orsino herceg szerepét Görög László játssza, aki egyébként pályája során először lép a Dóm téri deszkákra. A gyászoló Olivia grófnőként Pálmai Anna tér vissza a Szabadtérire, akit a két évvel ezelőtti Shakespeare-darab, a Tévedések vígjátéka egyik főhőseként szeretett meg a közönség. Malvolio szerepét Alföldi Róbert vállalta el, aki boldogan tér vissza Szegedre, hogy újra színészként álljon színpadra a Szabadtérin. Violát, aki a darab során férfiruhát is ölt, a Miskolci Nemzeti Színház színésznője, Tenki Dalma játssza. 

Elek Ferenc, a Katona József Színház művésze tavaly mutatkozott be a Szabadtéri nézőinek az újszegedi ligetben, imádták alakítását. Most Vitéz Böföghy Tóbi karakterébe bújik, partnere a mókában Vitéz Fonnyadi Ábrisként Zayzon Zsolt lesz. Hernádi Judit, Bodrogi Gyula és Gáspárik Attila is visszatér a Dóm térre, Szikszai Rémuszt és Bodoky Márkot pedig most láthatja először a közönség.

szeged_dusha_bela.jpgFotó: Dusha Béla

A produkciót Béres Attila rendezi, aki nagysikerű előadásokkal bizonyította már, hogy kiváló ismerője a hatalmas színpadnak. Most is különleges látvánnyal és koncepcióval készül a  Dóm tér közönségének. Az ezer négyzetméteres színpad ugyanis homokvárrá alakul, az előadás három, egyelőre titkos világ találkozása mentén születik meg.

A Vízkereszt, vagy amit akartok című előadást július 28-án, 29-én és 30-án láthatják a nézők a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A produkció díszletét Horesnyi Balázs tervezi, a szereplők jelmezeit pedig Papp Janó álmodja meg. A Shakespeare-vígjáték Nádasdy Ádám friss fordításában kerül színre. A fordulatos történetben a bolondozás és a szerelem áll egymással szemben - ez pedig tökéletes recept egy felejthetetlen estéhez. Álruhák, hamis szerelmes levelek, szövevényes cselekmény, vidám csalafintaságok garantálják, hogy igazán jól szórakozzunk. 

Támogatott tartalom.

süti beállítások módosítása