A nap fotója – A sevillai borbély

A szentendrei Fő téren lesz elsőként látható Rossini operája, majd Szegeden, az Operettszínházban és Győrben is bemutatják. Fotógaléria.

Huszonöt évvel ezelőtt szintén a szentendrei Fő téren mutatták be Rossini A sevillai borbély című operáját. Az akkori előadást ugyanúgy Kerényi Miklós Gábor rendezte, mint a ma bemutatásra kerülő operabemutatót.

A Rossini-művet a Szentendrei Teátrum, a Szegedi Nemzeti Színház, a Budapesti Operettszínház, a Győri Nemzeti Színház és az Operettissima Non-profit Kft. együttműködésében viszik színre. A Co-Opera nevet viselő együttműködés hosszabb távra tervez, első bemutatójuk A sevillai borbély.

                  Kendi Lajos és Kálnay Zsófia / Toldy Gábor fotói a képre kattintva tekinthetők meg!

Figaro szerepében Molnár Levente, Kendi Lajos és Balla Sándor látható, Rosinát Mester Viktória, Kálnay Zsófia, Fischl Mónika és Kovács Éva, Almavivát Balczó Péter, Rab Gyula, Hanczár György és Vadász Zsolt alakítja.

Az előadást először július 28-29-én Szentendrén, a Fő téren láthatja a közönség. Szentendre után Szegeden láthatja a koprodukciós operát a közönség, először november 17-én. A Budapesti Operettszínházban december 6-án tartják a bemutatót, a Győri Nemzeti Színházban pedig 2018. február 3-tól láthatják a nézők A sevillai borbélyt.

Kapcsolódó cikkek

„Szentendre az újratervezés időszakát éli” - Interjú Vasvári Csabával

süti beállítások módosítása