Amerika után ismét itthon látható az Újratölthető – Mi lenne, ha örökké élnénk?

Juhász Kata Társulatának futurológiai táncelőadása 17 szépkorú, senior táncossal ösztönöz közös gondolkodásra az örök élet várható társadalmi következményeiről. 

Az Újratölthetőt idén nyáron Minneapolisban is bemutatták, szeptember 7-én és 8-án pedig az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér kamaratermében lesz látható. 

Az előadás alcímeHA SOSE HALUNK MEG…” – gondolkodásra, sőt az alkotók reménye szerint közös gondolkodásra (netán cselekvésre) ösztönzi a nézőket, hiszen egyre több hírmorzsa jut el hozzánk olyan pozitív ígéretekről, melyek a tudomány és a technológia egy-egy részterületének fejlődése folytán belátható távolságba helyezik az emberi élet szinte korlátlan meghosszabbíthatóságát. 

ujratoltheto3.jpg       Juhász Kata (jobbra) az Újratölthető előadásában (forrás: Juhász Kata Társulata)

Az örök élet perspektíváját az egyéni élet szintjén egyértelműen pozitívan fogadjuk, azonban ideje számot vetnünk azzal is, hogy ha megvalósul, alapjaiban változtatja meg társadalmi berendezkedésünket, a gazdaság szerkezetét, a jogrendszert és családi viszonyainkat is. 

Nem kis részben a téma aktualitásának köszönhető, hogy a darab rendező-koreográfusa, Juhász Kata idén nyáron meghívást kapott Minneapolisba, hogy egy ottani, idősekből álló közösséggel, az ő problémaérzékenységükhöz alkalmazkodva alkossa újra a Rechargeable (Újratölthető ) című előadást. Az előadással Juhász Kata Amerikában elnyerte a CECartslink Independent Project Awardot, amit 37 ország pályázói közül évente csupán öt művésznek adnak át az összes művészeti ágból. 

ujratoltheto.jpg

Az amerikai siker után az Újratölthető magyar változata szeptember 7-én és 8-án az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben lesz látható. Az előadás alkotói, Juhász Kata és Déri András a Szenior Örömtánc Csapat tagjaival hozták létre Magyarország első közösségi táncelőadását, melyben egyszerre kutatják a jövőt és saját vágyaikat. A szereplők végső soron saját identitásukat elemzik, hogy azt megőrizve és arra építve hozhassák létre a jövő társadalmi berendezkedésének modelljét – egyelőre csak a tervező asztalon, vagyis a színpadon, a táncszínház eszközeivel. 

További információk és jegyvásárlási lehetőség itt, a Facebook esemény pedig itt található.

(Forrás: Juhász Kata Társulata)

süti beállítások módosítása