Próbálj meg kiszabadulni a berlini magyar kollégiumból!

A STEREO Akt és a német hannsjana társulat közösen változtatja szabaduló szobává a berlini Collegium Hungaricum tereit. 

A nézők fejhallgatókon keresztül hallgatják a hangjátékot, ami kis csoportokban vezeti őket végig az épület emeletein, ahol zárt és áthatolható, olykor mozgó határokkal találkoznak, fejtörőket kell megoldaniuk, bürokratikus akadályokkal kell megküzdeniük, közös nyelvet kell találniuk, majd döntés elé kerülnek: menjenek, vagy maradjanak? 

chb_escape_room_europe_25_08_2017_antal-49.JPGPróbafotók: Barbara Antal CHB

Az Escape Room Europe egy performatív labirintus, ahol az együttműködés kényszere ütközik az egók érdekérvényesítésével. Neked sikerül hatvan perc alatt kijutnod? 

A STEREO Akt Magyarország egyik legprogresszívebb kortárs színházi alkotóműhelye, amelynek művészeti vezetője Boross Martin rendező. A társulat 2012 óta hoz létre esemény-szemléletű színházi előadásokat – színpadi és helyszínspecifikus produkciókat egyaránt. Számos új dramaturgiát és innovatív technológiát alkalmazó, részvételi, közösségi és társadalmi párbeszédet kezdeményező hazai és nemzetközi produkció létrehozója.  Az elmúlt években jelen volt többek közt a Trafó Kortárs Művészetek Háza, a Jurányi Ház, a MU Színház programjában, valamint megvalósított koprodukciókat Hollandiában, Németországban, Dániában, Spanyolországban, valamint az Egyesült Államokban. 

copy_of_dsc_1992b.jpg

A hannsjana egy belrini művész kollektíva, amely 2013-ban alakult. Politikus, részvételi munkáikban sok műfajt vegyítenek: hang-design, zene, videó, installációk. 

Az angol nyelvű előadások  szeptember 5-én, 6-án és 7-én láthatóak, mindhárom napon három-három alkalommal, délután 5, este 7 és 9 órai kezdéssel. 

Az előadás helyszíne: Collegium Hungaricum, Dorotheenstraße 12, 10117 Berlin. A belépés ingyenes, azonban a maximalizált nézőszám miatt a jegyfoglalás regisztrációt igényel. Regisztrálni az escapeeu@hungaricum.de e-mail címen lehet. 

(Forrás: STEREO Akt)

Kapcsolódó cikkek

A nézőknek nem kell teljesíteni – Interjú Boross Martinnal

süti beállítások módosítása