A nap fotója – Hegedűs a háztetőn

Alföldi Róbert látványos kiszerelésű musicalben, Stohl Andrással a főszerepben állította színpadra a jól ismert történetet hagyományainkról, sokféleségünkről és az ezekkel való együttélésről.

A rendező elmondta, hogy „a darab arról szól, hogy ha vannak is különbségek közöttünk más istenben hiszünk, más a kultúránk és mások a hagyományaink a hétköznapi életben jól ellennénk egymással, ha a fejünk fölött nem találnák ki, hogy nekünk hogyan jó, kiket kell utálni és kiket szeretni. 

_tgp0345.jpgStohl András a Hegedűs a háztetőn előadásában (fotók: Toldy Gábor)

A darab arról is szól, hogy mit jelent a család, a szeretet, hogy elfogadjuk egymást akkor is, ha adott helyzetekben mást gondolunk. Arról szól, hogy nem így kéne élni, de ha már így alakult, akkor éljünk aszerint, hogy a legfontosabb dolgokat, a boldogságot, a szerelmet, a szeretetet, a családi összetartozást nem írhatja felül semmi”.

A főbb szerepeket Stohl András (Tevje) mellett Éder Enikő, Martinovics Dorina, Bánfalvy Eszter, Sodró Eliza, Pájer Alma, Kornis Anna, Csákányi Eszter, Szatory Dávid, Bányai Kelemen Barna, Fehér Tibor, Hevér Gábor, Lugosi György, Patkós Márton, Makranczi Zalán, Náray Erika és Misurák Tünde alakítja. Fruma Sára szerepében Tóth Gabi látható.

                 Makranczi Zalán és Stohl Andás / Toldy Gábor fotói a képre kattintva nézhetőek meg!

Az előadás szeptember 10-én két alkalommal, délután és este is látható a Sportarénában. A bemutató után a darab országos turnéra indul. Szombathelyen szeptember 16-án, Győrben 23-án, Debrecenben 30-án, Miskolcon október 7-én, Veszprémben október 21-én, Pécsett november 4-én, Zalaegerszegen 11-én, Nyíregyházán december 2-án játsszák.

Kapcsolódó cikkek

Alföldi Róbert: „Nem lesz semmiféle balhé”
Alföldi Róbert: „Rühellem, hogy tudok gyűlölni”

süti beállítások módosítása