Halász Judit: „Az is hülye, aki kimegy a színpadra ebben a ricsajban”

A színésznő arról is mesélt D. Tóth Krisztának, miért félelmetes egy nézőtérnyi zsibongó gyerek elé kiállni, és hogy a mai napig fél a ráktól.

Rajongói máig aggódnak az egészségéért, és ennek hangot is adnak. Ehhez –  ahogy az egész ország nem szűnő szeretetéhez – sem tudott igazán hozzászokni Halász Judit. A Kossuth-díjas színésznő a napokban ünnepelte 75. születésnapját, ezért D. Tóth Kriszta az Elviszlek magammal felvételén kedvenc virágjával lepte meg.

Halász Judit sokáig egyáltalán nem beszélt arról, hogy 2000-ben mellrákot diagnosztizáltak nála. Végül pár éve megtörte a hallgatást azért, hogy a kampányban kihangsúlyozza szűrővizsgálatok fontosságát. A mai napig is fél a betegségtől.

halasz.jpgHalász Judit

„Én is félek, persze. Mindenki fél. A rák az a különlegesen szemtelen betegség, ami nem mutatja magát, csak akkor, amikor már késő” mondta D. Tóth Krisztának az Elviszlek magammal felvételén.

A betegsége óta életmódot váltott, tudatosan táplálkozik, és rendszeresen mozog. A riporter épp gyógytornára fuvarozta a színésznőt, aki rendkívül fiatalosan és energikusan mesélt arról is, mennyire ijesztő volt az elején kiállni a gyerekek elé énekelni. Első koncertjére nem is mert egyedül elmenni, kolléganője, Kútvölgyi Erzsébet kísérte el, ő bátorította. Aztán a fellépés végén, amikor észrevette, hogy a nézőtérről érkező zaj valójában nem ricsaj, hanem énekszó – a gyerekek vele énekelték a dalokat –, megnyugodott. Azóta mindig felkapcsoltatja a villanyt a nézőtéren.

Amikor elkezdődik a koncert, az ember azt gondolja, az is hülye, aki kimegy ebbe az őrületes ricsajba. Hát azt hiszed, hogy ezekre hatni tudsz? Aztán ha mégis hatni tudsz, rájössz, hogy ennél nagyobb siker nincs is a világon” mondta.

elviszlekhala_szjdtk1.pngHalász Judit és D. Tóth Kriszta (fotó: WMNmagazin / YouTube)

A gyerekeket világ életében komolyan vette, sosem gügyögött hozzájuk. És hallgat a visszajelzéseikre is. Nemrég például az egyik kedvenc dalát énekelte a színpadon, de észrevette, hogy a nézőtéren ülő kicsik látványosan unatkoznak. Le is vette gyorsan a műsorról azt a dalt. „Én nem akarom, hogy megbolonduljanak tőlem a gyerekek” mondta nevetve D. Tóth Krisztának.

Hogy mit gondol a sorozatszínészekről, és miért nem hívott föl soha senkit munkáért, kiderül az Elviszlek magammal legújabb adásából. A Halász Judittal készült beszélgetés D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódja, amely a wmn.hu magazin YouTube-csatornáján látható.

 (Forrás: WMN)


Kapcsolódó cikkek

Boldog, boldog, boldog születésnapot! - Halász Judit 75 éves
Halász Judit: „Nem szeretem a megosztottságot”
Halász Judit: „Ha ma döntenék, nem biztos, hogy színész lennék”

süti beállítások módosítása