Képmutogató – költői show Arany János balladáira

Látványos, rockos, táncos és animációs színházi előadásra készül a Magyar Színház társulata, Lengyel Ferenc rendezésében.

A téma: Arany János balladái. Ez a dobbantó, az elrugaszkodási pont, a cél Arany János költői és emberi világának megmutatása, amelyben a családi, a politikai és a történelmi tragédiák egymásba fonódnak. A hosszú életű költőnek lehetősége volt megélni a forradalmi lelkesedést, és idővel a rezignált cinizmust. Hosszú az út a nagyszalontai tanítóságtól a Tudományos Akadémia elnökének posztjáig, és ebben a hosszú életben sokat lehetett fájni, szenvedni, kompromisszumokat kötni, és az élet vége felé visszanézve leltárt készíteni. Mi érte meg és mi nem? – olvasható az előadás színlapján.

_dsc9154.jpgLengyel Ferenc rendező az olvasópróbán (fotó: Zsigmond László)

Az Arany János balladáiból összeállított zenész esten egyaránt szerephez jutnak a színészek, a táncosok, a rockzene, az animáció, a kép, a látvány és a számítógépes technika. A versek ismerős sorai már-már slágerek – ez az alap, erre épít az alkotók fantáziája, és arra, hogy Arany János, bár betöltötte a 200. életévét, nem szűnt meg látni minket és írni rólunk.

Az esten Szatmári Attila játssza Arany Jánost, közreműködnek még: Hámori Ildikó, Pataki Szilvia, Szűcs Sándor, Kovács Zsuzsa. Az előadást Lengyel Ferenc rendezi.

Az előadás 21. századi látványvilágát interaktív vetített háttér biztosítja. Ennek egyik eleme a fasor, Arany János aláírása és még számos más animált kép. Bemutató 2018. január 10-én a Pesti Magyar Színházban.

(Forrás: Pesti Magyar Színház)

Kapcsolódó cikkek

Haumann Péter replikázott egy sorosozó bekiabálásra előadás közben

süti beállítások módosítása